Edvīns Upaciers ir ienācējs Ventspilī. Savā Ventspils perioda sākumā viņš bija uzņēmuma Siltums direktors, pēc tam – sabiedriskais regulators, bet šobrīd turpina darbu Siltuma tehniskajā daļā. Viņš neslēpj, ka arī šodien mūsu pilsētā jūtas tāds kā nepieņemts... 

Mazāk nekā sākumā, bet tomēr. Un varbūt tāpēc ne visiem ir zināms, ka Latvijā pazīstamais joku plēsējs Ufo ir viens no viņa trim dēliem, bet viņš pats bijis Latvijas rekordists kārtslēkšanā. Viņš nenoliedz, ka lielu lomu viņa dzīvē kādreiz spēlējis sports, bet šodien pirmajā plānā izvirzījušies mazbērni.

 

Kad nokļuvāt Ventspilī?

– 1994. gadā. Dome bija nolēmusi mainīt uzņēmuma Siltums direktoru un izsludinājusi konkursu. Es pieteicos, atbraucu, apskatījos un nolēmu palikt. Pārvākšanās uz Ventspili sakrita ar zīmīgiem notikumiem valstī un arī ģimenē. Trīsdesmit gadu biju Latvenergo sistēmas darbinieks, strādāju Ekonomikas ministrijā, Enerģētikas departamentā, un tad presē parādījās tas Ventspils sludinājums. Viena lieta ir pildīt konkrētu funkciju lielā uzņēmumā, otra – kad uz taviem pleciem gulstas viss uzņēmums. Atskatoties no šodienas pozīcijas, redzu, ka toreiz biju ne visai gatavs šim uzdevumam.

Visu interviju lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss! 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: