Ministru kabineta komiteja šodien izskatīšanai valdībā virzīja grozījumus "Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtībā", kas paredz, ka darbnespējas lapas papīra formātā varēs izsniegt vēl līdz 2016. gada 30. jūnijam.

Šajā laikā, pieprasot pabalstu, darbnespējas lapas B, kas sagatavotas papīra formātā, izmantojot darbnespējas lapu veidlapas, kopā ar iesniegumu būs jāiesniedz jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļā.

Līdz šim tika plānots, ka darbnespējas lapas papīra formātā uz speciālās veidlapas varēs izsniegt līdz šā gada 31.decembrim.

Savukārt ārstniecības iestādēm līgums ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par veselības informācijas sistēmas jeb tā dēvētās e-veselības izmantošanu būs jānoslēdz ne vēlāk kā līdz 2016.gada 1.jūnijam.

Līdz valdības sēdei grozījumos vēl jāiestrādā Labklājības ministrijas piedāvājums par nepamatoti izsniegtām slimības lapām, proti, ka Veselības inspekcija, konstatējot, ka slimības lapa izsniegta nepamatoti, var sodīt atbildīgo ārstu, šodien vienojās Ministru kabineta komiteja.

Jau vēstīts, ka, sākot ar nākamā gada 1. janvāri, e-veselības sistēmu varētu lietot brīvprātīgi, ne obligāti, kā tas bija paredzēts līdz šim, iepriekš pastāstīja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Māra Āboliņa.

Viņa stāstīja, ka, balstoties uz Valsts kontroles ieteikumiem, NVD šobrīd gatavo priekšlikumus sešu mēnešu pārejas perioda noteikšanai e-veselības sistēmas lietošanā, ļaujot lietotājiem pirmajā pusgadā no 1.janvāra pievienoties sistēmai brīvprātīgi. Tas tiek veikts, lai atvēlētu lietotājiem pietiekamu laiku sagatavoties darbam ar sistēmu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: