Uzņēmuma "Ventspils zivju konservu kombināts" vadība šodien apspriedīs oktobrī plānoto darbības atsākšanu pēc vairākus mēnešus ilguša ražošanas pārtraukuma Krievijas noteiktā zivju konservu importa aizlieguma dēļ.

Iecerēts pārrunāt gan produkcijas noieta iespējas, gan plānoto ražošanas grafiku un citus jautājumus. Tāpat tiks runāts arī par nākotnē iespējamo ražotnes pārcelšanu citā vietā.

Kā ziņots, "Ventspils zivju konservu kombināts" apsver iespēju ražošanu nākotnē pārcelt uz citu vietu. Uzņēmums ražošanu, tostarp zivju kūpināšanu, jau vēsturiski veic zvejas ostas teritorijā. Tā ir gana ekskluzīva vieta līdzās jūrai, netālu no pilsētas pludmales. Kā atzina Klindžāns, ražošana tik tuvu atpūtas zonai nav labākais risinājums un gan iedzīvotājiem, gan tūristiem var būt traucējoša smaka, kas rodas zivju kūpināšanas procesā, tāpēc uzņēmums apsver iespēju ražotni pārcelt citā vietā. Ir izraudzīta arī iespējamā jaunās ražotnes atrašanās vieta - bijušās Ventspils zvēraudzētavas teritorija. Savukārt zivju pieņemšanas terminālis atrastos citā vietā - līdzās paceļamajam Ventas tiltam.

Uzņēmums apsver iespējamo sadarbību ar Ventspils domi vai Ventspils brīvostas pārvaldi, uzskatot, ka ražošanai nepieciešamo teritoriju un telpas varētu nomāt. Tas, vai šīs ieceres būs iespējams īstenot, lielā mērā būs atkarīgs no tā, vai šādiem mērķiem būs iespējams piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu, atzina Klindžāns.

Iespējamo "Ventspils zivju konservu kombināta" pārcelšanu citā vietā septembra sākumā savā iknedēļas preses konferencē komentēja arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), norādot uz jaunu zvejas ostas rajona attīstības perspektīvu: "Faktiski jau tā vieta ir ļoti ekskluzīva. Vienā pusē ir jūra, otrā pusē - osta. Faktiski visas tā ēkas ir privātas, un, pēc mūsu domām, būtu labāk, ja nākotnē tās tiktu izmantotas, lai attīstītu aktivitātes, kas saistītas ar tūrismu, un varētu būt arī dzīvojamais fonds."

"Ja izdosies piesaistīt Eiropas struktūrfondu naudu, varētu [zivju] kūpināšanu pārcelt prom no šī rajona. Tad zvejas ostas rajons iegūtu pilnīgi citu izmantošanas veidu, un tas varētu dot papildu vilkmi pilsētas attīstībā, bet tas notiks tad, ja tā būs Eiropas nauda. Mēs pašvaldības naudu tam netērēsim," piebilda Lembergs.

Jau ziņots, ka Krievijas federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests "Rosseļhoznadzor" no jūnija aizliedza zivju un zivju produkcijas importu no Latvijas un Igaunijas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: