Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā šodien tika sveikts 2015. gada pirmais bērniņš. Veselīgais zēns ir ne tikai pirmais jaundzimušais ventspilnieks, bet arī pirmais bērniņš savā ģimenē.

Šā gada pirmais mazulis Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 3. janvārī plkst.18.45. Puisītis piedzima Andersonu ģimenei no Ventspils, kuri nolēma dēlu nosaukt par Rihardu Leo. Ģimenei šis ir pirmais bērniņš, un jau šodien māmiņa ar dēlu dosies mājās.

 

2014. gada pirmais mazulis pasaulē nāca 1. janvārī, un arī tas bija zēns. Šogad Ventspils slimnīcā līdz 6. janvārim piedzimuši jau 9 mazuļi.

Jaundzimušo skaits Ventspilī ar katru gadu pieaug - 2012. gadā Ventspils Dzemdību nodaļā piedzima 554, 2013. gadā – 596, bet 2014. gadā tika uzstādīts jauns rekords, jo pasaulē nāca 628 jaundzimušie. SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” 2015. gadā plāno radīt pēc iespējas labākus apstākļus, lai jaundzimušo skaits nemazinātos un pat palielinātos.

Dzimušo skaita palielinājumu ietekmē arī piemērota infrastruktūra un profesionāls personāls. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļa nemitīgi tiek pilnveidota. Ventspils pašvaldība pēdējos gados ir finansējusi dzemdību zāļu modernizāciju, tās aprīkojot ar mūsdienīgām dzemdību gultām-galdiem, atsāpināšanas iekārtu. Topošajām māmiņām Ventspils slimnīcā ir pieejami arī pirmsdzemdību lekciju cikli, un nesen par Ventspils pašvaldības līdzekļiem iegādāta arī dzemdību vanna, kas ļauj grūtniecēm izmantot bezmaksas relaksējošas ūdens procedūras, kā arī izvēlēties dzemdības ūdenī. Attīstot mātēm un bērniem draudzīgas vides programmu, Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā ģimenēm, kurās jau aug vismaz divi bērniņi, tiek piedāvāta iespēja nākamo bērniņu sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas.

Slimnīcā darbojas grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas veiksmīgi aprūpē vecmātes, kuras strādā ciešā sadarbībā ar dzemdību nodaļas ginekologiem. 

Foto: J. Presņikovs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: