Ventspils pilsētas dome nolēmusi noteikt vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves statusu ēkām Pils ielā 23, Pils ielā 39 un Ūdens ielā 4.

Ventspils pilsētas dome aktīvi risina jautājumus par Ventspils pilsētā esošo nekustamo īpašumu sakārtošanu un uzturēšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tādēļ, lai nodrošinātu Ventspils pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi, pieņemts lēmums par vidi degradējošas  un cilvēku drošību apdraudošas būves statusa noteikšanu ēkām Pils ielā 23, Pils ielā 39 un ūdens ielā 4.

Ēkai Pils ielā 23 ir izlauzti logu un durvju aizdares vairogu dēļi, kā arī atsevišķas ailes nav aizdarītas vispār. Ēkas fasādē izveidojušās plaisas, un tās fragmenti var atdalīties. Arī ēkas Pils ielā 39 fasādē novērojamas plaisas. Ēkas fasādes apmetums ir izdrupis, un tā fragmenti var atdalīties, apdraudot cilvēku drošību. Ēkas lietusūdens novadsistēma ir stripri bojāta un nepilda savas funkcijas. Ēkas šī brīža tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un vizuāli bojā Ventspils pilsētvides ainavu. Savukārt dzīvojamajai ēkai Ūdens ielā 4 ir izlauzti logi un durvis. Dzīvojamajai ēkai iebrucis starpstāvu pārsegums, sabrukušas starpsienas un bojāti fasādes apdares dēļi. Palīgēkai nav saglabājušās norobežojošās konstrukcijas, tādējādi nesošās konstrukcijas klimatisko apstākļu ietekmē tiek pastiprināti bojātas. Visas trīs ēkas kopumā bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

Vienlaikus ar vidi degradējošas un cilvēku drošību apdraudošas būves statusa noteikšanu ēkām Pils ielā 23, Pils ielā 39 un Ūdens ielā 4 tiek piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 procentu apmērā no augstākās kadastrālās vērības (būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības).

Foto: Google Street View 2013

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: