Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uzdāvini otram dzīvību!

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas hemodialīzes nodaļā 15. decembrī pacienti pulcējās nevis uz kārtējo procedūru, bet gan, lai kopīgi izbaudītu tuvojošos Ziemassvētku noskaņu.

Svētkos mielojamies ar kūkām

Tortu cepējiem pirmssvētku laiks ir īpaši saspringts – pasūtījumu ir vairāk nekā ikdienā, jo daudzi darba kolektīvi cenšas sanākt kopā, lai izdzīvotu svētkus un bez kūkas šādā gadījumā – nu nekādi.

 

2.lpp. Viedoklis: «Bīstams Latvijai», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kaimiņš ir ne mazāks un ne lielāks kaunu traips valdošajai kliķei kā Āboltiņa, Zaķis, Zatlers, Sprūdžs, Rinkēvičs un vēl vesela virkne citu politiskās skatuves caurkritušu mākslinieku, kuri sataisījuši mēslus vai ir vienkārši izgāzušies, bet pēc tam gribējuši iztaisīties par baltiem un pūkainiem, kas viņiem, protams, neizdodas.»

3.lpp.

Rekonstrukcijas darbi norit veiksmīgi

Novembrī tika nocelta Ventspils Starptautiskā Radioastronomijas centra radioteleskopa antena; līdz gada beigām jāpaveic virkne darbu, bet rekonstrukcijas noslēgums plānots nākamgad augustā.

Pateicas policijai par operativitāti

Pirms 10 dienām brutāli aplaupītā sieviete pamazām atgūstas no šoka un pateicas policijai par operatīvo darbu, kā rezultātā viņa atguva savas mantas.

4.lpp. Darbs un nauda. Atbalsts jaunam un augošam biznesam

Kopš gada sākuma atbalstu maziem un vidējiem uzņēmumiem sniedz VAS Latvijas attīstības finanšu institūcija ALTUM. Patlaban ALTUM īsteno septiņas valsts atbalsta programmas, kas ir piemērotas kā jaunajiem uzņēmējiem un jaunajiem projektiem, tā arī tiem, kas attīsta savu biznesu, paaugstinot tā konkurētspēju.

Mikrouzņēmumus grib iedzīt ēnā

No partijas Latvijai un Ventspilij Saeimā ievēlētā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola cenšas saglabāt mikrouzņēmuma nodokļa likmi 9% līmenī. Ventspils uzņēmēji cer, ka viņai tas izdosies. Citādi daudzi uzņēmumi var pamest biznesu.

5.lpp. Veselība. Kā izvairīties no ēšanas pārmērībām

Svētku laikā mielošanās ir neizbēgama. Saldumi, kūkas, cepeši un štovēti kāposti, kuri, kā zināms, jo treknāki, jo gardāki. Ģimenēs ar maziem bērniem krājas konfekšu pakas – eglīte tēta darbavietā, mammas darbiņā, bērnudārzā un skolā. Kilogramiem konfekšu – jo priekš bērniem taču nekā nav žēl.

Iekur sevī uguntiņu

Decembra drēgnajos vakaros omulību un mierpilnu atmosfēru mājās palīdz radīt tējas malkošanas rituāls. Kūpošā tase telpu piepilda ar smaržīgiem garaiņiem, bet pašus sasilda no iekšienes.

6.lpp. Sports. Hokejisti grauj, hokejistus sagrauj

Divas diametrāli pretējas spēles Baltkrievijas atklātajā junioru čempionātā hokejā aizvadījuši Ventas 2002 spēlētāji – vispirms viņi savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru, bet pēc tam tieši tāpat zaudēja.

Eirokausā finišēs ar labdarības maču

Šodien pēdējo šīs sezonas spēli Eirokausā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, savā laukumā uzņemot Polijas vicečempionu Stelmet. Turklāt šis mačs būs arī labdarības pasākums, jo tiks vākti līdzekļi ilggadējā basketbola trenera Raita Silarāja rehabilitācijai.

7.lpp.

Vēlreiz par vēstuļu sūtīšanu

Kāda pārpratuma dēļ ventspilnieki sākuši norādīt adresi uz vēstulēm pretēji, tā sagaidot sūtījumu atpakaļ savā pastkastē.

Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Vasara

Svarīgākie notikumi: karastāvoklis ievieš dzīvē lielas izmaiņas; Ventspils brīvostai draud likvidēšana; kurpnieks Rautenbergs neatdod torti; Nātiņam nozagts motocikls; baznīcas pulkstenis jāuzvelk divas reizes dienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: