Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rūķi gādā saldumu paciņas

Rūķiem un visiem tiem, kas ar viņiem draugos, šis ir visdarbīgākais laiks. Viens no atbildīgajiem pienākumiem ir saldumu paciņu sarūpēšana.

Pensionāre zaudē īres tiesības

Mēģinot saglabāt sev svarīgas lietas un nodot tās pazīstamiem cilvēkiem, 90 gadu vecā pensionāre zaudējusi pašvaldības dzīvokļa īres tiesības. Viņa apgalvo, ka neatceras, kādus dokumentus parakstījusi notāres klātbūtnē

2.lpp. Viedoklis: «Par cilvēcīgo», laikraksta «Ventas Balss» žurnālists Pēteris Neimanis

«Droši vien katram gadījies nopirkt kādu brāķi vai preci, kas neatbilst tam, kas redzams uz iepakojuma, un nest to atpakaļ uz veikalu, lai samainītu. Tālāk jau var būt dažāda pieredze par to, kā šie mēģinājumi beidzas, taču lielākajā daļā gadījumu viss ir kārtībā.»

3.lpp.

Atver plašākas telpas zemniekiem

Lauku konsultāciju birojs nedaudz mainījis savu atrašanās vietu un iekārtojies izremontētās telpās 1. stāvā līdzšinējā adresē – Ventspilī, Tirgus ielā 7.

Agresīvais suns pieder Sultanova sievai

Pēdējā tiesas sēdē atklājās, ka agresīvais suns, kas pie tirdzniecības centra Baku sakoda sievieti, pieder Sultanova sievai un tiesas priekšā stājies nepareizais cilvēks.

4.lpp.

Jauka Tikšanās adventē

Ar dziesmām, dejām un mūziku Ziemassvētku gaidīšanas laika burvību Livonijas ordeņa pilī ienesa Stiklu internātpamatskolas bērni.

Pirms nogriezt, septiņreiz nomēri

Likums neparedz atdot atpakaļ veikalā iegādātu preci, ja tā nav bojāta, bet vienkārši funkcionāli nepatīk. To var izdarīt, tikai savstarpēji vienojoties ar veikala vadību.

VID kontrolē arī zobārstus

Pēc vērienīgās autoservisu pārbaudes Valsts ieņēmumu dienests ķēries klāt zobārstiem. Ir pagājis atvēlētais laiks, lai viņi labprātīgi novērstu pārkāpumus.

 

5.lpp.

Problēmas informācijas trūkuma dēļ

Pensionāre Anastasija S. sūdzas par aukstumu dzīvoklī. Viņas problēmu saasina tas, ka 80 gadus vecā kundze, meklējot izeju, nav vērsusies īstajā iestādē. Pēc redakcijas iejaukšanās atklāts problēmas iemesls un rasts risinājums.

Nākamgad pieaugs meža platības

No nākamā gada visas aizaugušās lauksaimniecības zemes automātiski tiks transformētas par meža zemēm. To nosaka izmaiņas Meža likumā.

 

6.lpp. Kultūra. Vērotājs, runātājs, klausītājs

Pagājušajā nedēļā izskanēja piektie Kurzemes prozas lasījumi. Tajos savu debiju piedzīvoja Mārtiņš Lindenbergs, kas iedvesmu saviem darbiem rod novērojumos.

Pilī iemājo peļu junkuri

Pasaku varoņi, kaķi no Kaķpēdiņu bulvāra, iedzīvināti zīmējos, kas mīļi gan jauniem, gan veciem, tagad sastopami pilī.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1934. gads. Ziema

Svarīgākie notikumi: Ventas Balss ierīko jaunu spiestuvi; Herbertam Dorbem – 40; likvidētas autotaksometru stāvvietas; joprojām izplūst purva gāze inženiera Pornieka sētā; ēdienu veikali pārveidoti par krogiem; pie Tautas nama izkārts ugunskrusts; dzenas pakaļ kaķim un bļauj; medījums iekritis akā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: