No šodienas ikvienam ir iespēja nobalsot par, viņaprāt, labāko pludmali Latvijā.

Par "Piekrastes balvas" titulu šogad cīnās labākās peldvietas no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Ventspils, Engures, Kuldīgas, Saulkrastiem, Daugavpils un Jēkabpils. Tāpat ir iespējams izvirzīt pludmali Piekrastes balvas Atklājuma nominācijā, ja kāda no peldvietām nav starp galvenajai nominācijai izvirzītajām deviņām peldvietām.

Balsošana interneta vietnē "http://www.manajura.lv/lv/piekrastes-balva/" norisināsies līdz 1.septembrim.

Piekrastes balvu tradicionāli izsludina vērienīgākās jūras piekrastei veltītās vides kampaņas-ekspedīcijas "Mana jūra" laikā. Pagājušajā gadā ar vairāk nekā 6000 balsu uzvarēja Limbažu Lielezera peldvieta.

Ekspedīcija "Mana jūra" sākās 2.jūlijā uz Lietuvas-Latvijas robežas. Katrā posmā dalībnieki veic jūras piesārņojošo atkritumu situācijas izvērtējumu, "Mazo talku", kā arī padziļinātu piekrastes apsaimniekošanas situācijas izpēti.

Piesārņojuma dati un secinājumi, kā arī ierosinājumi valsts un starptautiskajām institūcijām oficiāli tiks publiskoti augustā, kad noslēgsies ekspedīcija "Mana jūra".

Ekspedīcija finišēs 1.augustā Ainažos, kur notiks noslēguma zaļumballe.
Vides kampaņa-ekspedīcija norisinās jau trešo gadu, un tās laikā tiek vērota un novērtēta situācija Latvijas jūras piekrastē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: