Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pelna savu pirmo algu

Popes pagasta z/s Bērziņi šobrīd strādā deviņi skolēni. Galvenais iemesls, kāpēc viņi izvēlējušies vienu mēnesi sava vasaras brīvlaika veltīt darbam, ir iespēja pašiem nopelnīt savu naudu.

Vēsturiskais mantojums var kalpot pilsētai

Ir parādījies cerību stariņš, ka viens no vecpilsētas stūriem varētu tikt sakārtots un iegūt funkcionālu nozīmi publiskajā vidē. Pēc ilgās aizmirstības 18. gadsimta ēkai Baznīcas ielā 2 ir iespēja atdzimt.

2.lpp. Viedoklis: „Sudraba lode”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Latvijas eiro ieviesēji šobrīd steidzas apsveikt Lietuvu ar lēmumu pievienoties eiro zonai no nākamā gada. Savukārt paziņojumi no Vienotības ar uz Eiropu aizbraukušās partijas lokomotīves – Valda Dombrovska viedokli šobrīd medijiem pienāk daudz biežāk nekā laikā, kad viņš bija premjerministrs un nebūt nebija nasks komunicēt ar sabiedrību par eiro. Viens no tādiem paziņojumiem iekrita e-pastā šonedēļ. Tajā pausts gandarījums, ka Lietuva pievienosies eiro zonai, jo eirozona turpina paplašināties un nostiprināties.»

3.lpp.

Būtisks ir ātrums un stiprinājumi

Trešdienas pēcpusdienā kārtējo reizi avārijas situācija izvērtās uz Ventas tilta apļa. Šoreiz no kravas automašīnas piekabes nokritis asfalta rullis.

Bērniem vairāk iespēju sportam

Bērnu pilsētiņu apmeklētājus nākotnē sagaida jaunas aktīvās atpūtas iespējas. Pēc iedzīvotāju ierosinājuma pilsētas pašvaldība sākusi izskatīt sporta minilaukumu izveides ideju kreisā krasta un Pārventas bērnu pilsētiņās.

4.lpp. Novadā. Pagastos sāk svinēt

Šonedēļ sākas pagastu svētku svinēšana. Pirmie svētku norises baudīs Piltenes, Ugāles un Užavas iedzīvotāji.

Svinību vērienu nosaka iespējas

Iepazinies ar sava pagasta svētku afišu, kāds novada iedzīvotājs portālā ventasbalss.lv vaicā: kādi līdzekļi tiek atvēlēti svētku organizēšanai?

5.lpp.

Saglabā studentu skaita stabilitāti

Pēc valsts eksāmenu nokārtošanas jaunieši steidz iestāties augstskolās, tostarp Ventspils Augstskolā (VeA), kur patlaban tiek slēgti līgumi ar studētgribētājiem.

Ūdens jūrā vēl nav sasilis

Pie visām ar koka laipām aprīkotajām takām uz pludmali izvietoti stendi ar informāciju par ūdens temperatūru peldvietā.

Suņu peldes vasarā

Četrkājaino draugu saimniekiem der atcerēties dažus noteikumus, kas vasaras vidū noteikti ir jāievēro.

6.lpp. Sports. Zviedri šokēti, intriga saglabāta

Gandrīz 9000 skatītāju klātbūtnē FK Ventspils futbolisti Malmē prata nospēlēt neizšķirti (0:0) ar Zviedrijas čempioniem, UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtā intrigu saglabājot līdz atbildes mačam, kas pēc nedēļas risināsies Ventspilī.

Prezidenta balvā arī septiņi ventspilnieki

Šīs nedēļas nogalē Valmierā 20. reizi tiks rīkota Prezidenta balva vieglatlētikā, kurā Latvijas izlases sastāvā startēs arī vairāki Ventspils sportisti.

Mājinieki pārspēj favorītus

Ghetto Games basketbola turnīra otrajā Ventspils posmā par pārsteigumu parūpējās mājinieku komanda Dubultais siera burgeris, pamanoties apsteigt pat trīs kopvērtējumā pirmā desmitnieka komandas.

7.lpp. Izstāde ar aktieru formām

Vēl svarīgāks par tērpu, ko vilkt, apmeklējot teātri, ir tērps, kas rūpīgi gatavots, lai izrādītu uz skatuves. Šie kostīmi glabā savu stāstu un ir eksponēšanas vērti.

Gaidītas palīdzīgas rokas

Katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek – šis teiciens vislabāk raksturo brīvprātīgo darbu, kam iespējams pieteikties arī šogad.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: