Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Darbi rit pārāk gausi

Vārves pagasta skolēnu vecāki bažījas, vai jaunajā mācību gadā bērniem tiks nodrošināta ēdināšana. Skolas pavāre Mudīte Brūna ļoti cer, ka būvnieki, kas rekonstruē ēku, kurā atrodas arī skolas ēdnīca, vairs nevilks gumiju. Būvobjekta gaitai Ventavā, Skolas ielā 8, seko līdzi viss skolas kolektīvs, arī sētnieks Aivars Trifonovs.

Piesardzība ūdenī ir dzīvības vērta

Šogad Latvijā no ūdenstilpēm izceltas ap 70 bojā gājušu cilvēku mirstīgās atliekas. Ventspilī šādu gadījumu nav, taču 26 vecāki saņēmuši aizrādījumus par bērnu nepietiekamu pieskatīšanu peldvietās.

 

2.lpp. Viedoklis: „Nepaklausība”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Eiropas gaiteņos nepaklausība nav modē, Latvija Eiropai nedrīkst ne iebilst, ne pretī runāt, ne arī aizstāvēt savas intereses. Mums ir jāizdabā vienmēr un visur, un tad mums kā īpaši paklausīgajiem iedos konfekti. Šādu Eiropas un Latvijas sadarbības vienīgo iespējamo modeli mums cenšas uzspiest valdošās partijas, kuras, aizsedzoties ar Eiropas Savienības prasību obligātumu, patiesībā nodarbojas ar valsts nozagšanu. Nekas nav obligāts, nekas nav mūžīgi statisks. Pat ūdens un akmens, kuri dzīvo saules mūžu, maina savu nokrāsu, temperatūru un vizuālo izskatu atkarībā no gadalaikiem, no laika apstākļiem un citiem ārējiem faktoriem. Eiropas noteikumi nav akmenī iecirsti, kā mums cenšas iestāstīt.»

 

3.lpp.

Iedzeršana un sadzīvisks konflikts

Visticamāk – iemesls, kāpēc vēlā 9. jūlija vakarā kādā Lielā prospekta dzīvoklī mirusi sieviete, bijis sadzīvisks konflikts. Aizturēti divi vīrieši un uzsākta izmeklēšana.

 

4.lpp. Politika. Jābūt imūnam pret privāto lobiju

Ar jaunā veselības ministra meklējumiem nevedas raiti. Premjeres izraudzītais kandidāts nelaužas vadīt veselības jomu, kurā samilzušās problēmas vairs nenoliedz arī nozari pārraugošā partija.

Birokrātijas dzirnavas maļ

Zemkopības ministrijai pārmet, ka tā vispirms domājusi par vietējo zemnieku

interesēm un tikai pēc tam par Eiropas birokrātijas procedūrām un prasa atmaksāt naudu par tiešmaksājumiem.

 

5.lpp. Kultūra. Mūzika ir vieta, kur jūtos laimīgs

Nav nekāds noslēpums, ka Ventspilī mīt daudz jaunu un talantīgu cilvēku. Jaunais mūziķis Edvards Grieze tam ir spilgts piemērs. Pavisam nesen notika mākslinieka pirmais solokoncerts, kas izpelnījās ļoti daudz pozitīvu atsauksmju. Intervijā Edvards stāsta par savām profesionālās dzīves gaitām, izsaka viedokli par mūsdienu mūzikas industriju un dalās nākotnes plānos.

Gaidāmi Latvijas bīnes meistari

No 25. līdz 27. jūlijam norisināsies XIII Latvijas amatierteātru salidojums, kad pilsētā un novadā tiks spēlētas 39 izrādes.

Tuvojas Ventspils Groove 2014

Augusta sākumā norisināsies tradicionālais mūsdienu ritma festivāls, kurā savu dalību iespējams pieteikt jau tagad.

6.lpp. Intervija. Es mīlu savus bērnus

Mārīte Laipniece ir bērnu nama Selga vadītāja. Mamma vairākiem desmitiem bērnu. Mazie, atnākuši no pastaigas, sarunas laikā pieskrien Mārītei, samīļo, kaut ko iečukst ausī. Kā jau mammai... Dzimusi un augusi Ventspils novadā, Tērandē un Zirās, Mārīte uz Ventspili atnākusi mācīties vidusskolā. Kopš tā laika skarbo vēju pilsētu viņa sauc par savējo un par savas dzīves svarīgākajiem balstiem uzskata vecāku likto pamatu, skolas biedrus un tuviniekus.

 

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1929. gads. Pavasaris

1929. gada marts aizrit vēlēšanu zīmē. Uz pilsētas domes deputātu vietām pretendē 13 kandidātu saraksti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: