Kad vasaras saules dāsnumā Ventspilī saplaukst puķes, zāliens atgādina samta paklāju un par tīrību ielās, parkos un citās atpūtas vietās iebraucēji neslēpj izbrīnu, ir vērts runāt par Labiekārtošanas kombināta čaklajiem Apzaļumošanas iecirkņa darbiniekiem.

Tieši šī pilsētas uzņēmuma darbarūķu čaklo roku nopelns ir liela daļa no pieminētā. Lai iegūtais rezultāts būtu tik pievilcīgs, pārliecinošs un stabils, jāiegulda ne mazums spēka, izdomas un labas gribas. Tāpat kā baletā dejas vieglumā nav jājūt ne pilītes sviedru, kas sūri lijuši garajās mēģinājumu stundās, arī Labiekārtošanas kombināta ļaužu padarītais slēpj rūpīgu un smagu darbu.

Labiekārtošanas kombināta priekšteča, 1945. gadā dibinātā Komunālo uzņēmumu kantora viena no darbības jomām bija pilsētas uzturēšana kārtībā – sētnieki un ielu mehanizētā tīrīšana, stāsta pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts valdes priekšsēdētājs Gaitis Celms. «No šī uzņēmuma arī izaudzis Labiekārtošanas kombināts – kādu to pazīstam šodien. Pakāpeniski palielināts pakalpojumu klāsts, šodien esam specializējušies gan teritoriju labiekārtošanā, gan uzturēšanā, gan dažādu pakalpojumu sniegšanā.»

Vienā no pamanāmākajām Labiekārtošanas kombināta struktūrvienībām Apzaļumošanas iecirknī strādā 70 cilvēki – pļāvēji, labiekārtošanas strādnieki un sētnieki. Šķiet – ko apzaļumotāji var darīt ziemā? Taču darāmā pietiek visu cauru gadu: ziemā sniega tīrīšana no ietvēm, pavasarī koku zāģēšana un puķu stādīšana, vēlāk – pļaušana, ravēšana, laistīšana, celmu frēzēšana. Arī atkritumu vākšana no mazajām atkritumu urnām uzticēta šī iecirkņa darbiniekiem, un tā notiek visu gadu. Savukārt rudenī kāda daļa no pavasarī iestādītā jānovāc... No maija līdz septembrim Apzaļumošanas iecirknim uzticēta Zilā karoga pludmales uzturēšana.

Kombināts sniedz arī pakalpojumus privātpersonām un juridiskajām personām, kuras slēgušas līgumus par zāles pļaušanu un piegulošās teritorijas uzturēšanu.

Pērn no jauna ierīkoti 92 619 m2 jeb gandrīz 9,5 hektāri zāliena, visvairāk – pēc ielu rekonstrukcijas.

Starp citu – visi veicamie darbi iegūti konkursa kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: