P/i “Komunālā pārvalde” saņēmusi KPFI (Klimata pārmaiņu finanšu instruments) finansētā projekta „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts elektromobiļu ieviešanai Ventspilī” iesnieguma apstiprinājumu, kas paredz četru elektromobiļu un to uzlādes ierīču iegādi Ventspils pašvaldības vajadzībām.

Šodien, 12. jūnijā, Rīgā tiks parakstīts līgums starp p/i „Komunālā pārvalde” un SIA “Vides investīciju fonds” par elektromobiļu iegādi, bet to piegāde Ventspilī paredzēta šī gada septembra beigās.

 

Kopējās projekta izmaksas ir 106 620 eiro, tai skaitā KPFI finansējums 74 000 eiro, savukārt Ventspils pašvaldības līdzfinansējums un neattiecināmās izmaksas 4 elektromobīļu iegādei – 32 620 eiro.

 

Jau iepriekš informēts, ka četru elektromobiļu un to uzlādes ierīču izmantošana būtiski samazinās izdevumus vieglā transporta izmantošanai Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajām vajadzībām, samazinās CO2 emisiju gaisā, kā arī veicinās pāreju uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem. Elektromobiļus izmantos darbinieki, kas ikdienā veic biežus, bet nelielus pārbraucienus pilsētas teritorijas robežās, veicot dažādus kontrolējošus un uzraudzības darbus pilsētā.

 

Viena elektromobiļa pilnas baterijas uzlāde notiek aptuveni 6-7 stundas, un ar pilnu akumulatoru iespējams nobraukt līdz pat 160 km, viena šāda transportlīdzekļa uzlādei nepieciešamie elektrības izdevumi gada laikā ir aptuveni 150eiro. Pēc veiktajiem aprēķiniem elektromobīļa ekspluatācijas izmaksas salīdzinājumā ar automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem veidos ekonomiju un atmaksāsies jau nepilnu 3 gadu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: