83 interesentu apmeklēja Latvijas Investīciju un attīstības (LIAA) organizēto semināru „Jaunu ideju ģenerēšana” Ventspils Augstskolā un uzzināja, kur smelties ierosmi jaunām biznesa idejām un kā tās veiksmīgāk īstenot.

Apmeklētāju vidū bija arī jaunizveidotā tekstilizstrādājumu ražotāja SIA „Ambline” pārstāvis Nauris Lorencs, kurš atzina, ka seminārā apgūtā jaunrades metode „6 domāšanas cepures” sniegusi vērtīgus padomus, kā, „uzliekot galvā” dažādu krāsu cepures jeb iejūtoties dažādās lomās, diskusiju veidā iespējams, piemēram, uz vienu projektu paskatīties no vairākiem skatpunktiem. Nauris norādīja, ka seminārs devis ne tikai praktiskus padomus idejas attīstīšanai, bet arī noderīgas zināšanas paša izaugsmei.

 

Pulcinot uz semināru savas pārstāvētās augstskolas studentus, seminārā piedalījās arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Ventspils filiāles vadītāja Monolita Sondere, kura atklāj, ka seminārā skartās tēmas bijušas ļoti aktuālas. Piemēram, tajā aplūkotie inovāciju ieviešanas mehānismi patlaban ir tēma nr. 1 vadītājas ikdienas darbā. Taču vislielākais gandarījums Monolitai ir par studentiem, kuri pēc dalības seminārā pauduši neviltotu prieku par gūto informāciju un radošo pieeju tās pasniegšanā, tādējādi iedvesmojoties tuvākajā nākotnē pievērsties savas uzņēmējdarbības uzsākšanai.

 

Viens no studentiem Jānis Pastars, kurš piedalījās seminārā, saka lielu paldies par iespēju uzzināt daudzas interesantas idejas un faktus. „Apmeklēju semināru, jo studēju komercdarbību un uzņēmumu vadību, un šis seminārs bija vērtīgs papildinājums augstskolā gūtajām zināšanām. Noteikti apmeklēšu līdzīgus seminārus turpmāk.”

 

Semināru vadīja profesors un radošās domāšanas pasniedzējs Juris Roberts Kalniņš un biedrības "Zināšanu un inovācijas sabiedrība" (ZINIS) valdes locekle, Britu padomes (The British Council) aktivitātes "Nākotnes pilsētas spēle" (Future City Game) sertificēta vadītāja ar starptautisku pieredzi radošās domāšanas rosināšanā Eiropā, Krievijā un Āzijā Vita Brakovska.

 

Pasākumu organizēja LIAA sadarbībā ar Ventspils Augstskolu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: