Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Solā sēž lauku un pilsētas bērni

Užavas pamatskolā starpbrīžos gan iekštelpās, gan pagalmā valda jautrība un dzīvesprieks. Aprunājoties ar skolas audzēkņiem, jūtamas – viņi jūtas šeit piederīgi, neskatoties uz to, ka liela daļa nav vietējā pagasta bērni.

Puķu dobēs priecē atraitnītes

Aprīlī, kad citām ziedošajām puķēm dobēs vēl ir pārāk auksti, atraitnītes ir tās, kuras ar saviem košajiem, daudzkrāsainajiem ziedu ģīmīšiem pilsētas apstādījumos iepriecina un uzmundrina ventspilniekus.

2.lpp. Viedoklis: „Krasta Banga”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Paldies kinoteātrim Rio par iespēju noskatīties filmu Ekskursante. Tā pārsteidz ar ļoti pārdomātu emocionālu vēstījumu tādēļ, ka represijas parādītas bērna acīm – neiedziļinoties vēsturiskās precizitātēs. Filma neatklāj to prātam grūti aptveramo patiesību, ka cilvēkiem, kurus iesēdināja lopu vagonā, nebija nekādas vērtības, jo ir neiespējami noticēt, ka uzskaitīja pa ceļam mirušo nāves iemeslu un spēja pateikt – cilvēks aizbēdzis vai miris. Taču emocionālās stīgas filma uzvelk maksimāli.»

3.lpp.

Kokina vietā būs Stendere

Uz izmeklēšanas laiku atstādinātā Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieka pienākumus pildīs Sigita Stendere.

Ūdens prieki kļūst pieejamāki

Ventspils peldbaseins savā rīcībā saņēmis papildu aprīkojumu, kas to padarījis vēl pieejamāku cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Elektromobiļi – ekonomisks ieguvums

Vienu no četriem elektromobiļiem, kurus pašvaldība plāno iegādāties, piešķirs Komunālajai pārvaldei, bet pārējos trīs izmantos domes vajadzībām.

4.lpp.

Mākslinieki atgriežas mājās

Līdz 12. maijam Jūras vārtos skatāma mūsdienu mākslas izstāde, kurā savus darbus izrāda jaunie mākslinieki, kuri dzimuši un mācījušies Ventspilī, bet šobrīd strādā vai studē citviet.

No ekrāniem pazūd TV3

Līdz ar nenoslēgto līgumu Lattelecom interaktīvās televīzijas lietotājiem liegta iespēja savos ekrānos vērot Latvijā populārāko kanālu TV3.

5.lpp. Izglītība laukos. Solā sēž lauku un pilsētas bērni

Užavas pamatskolā starpbrīžos gan iekštelpās, gan pagalmā valda jautrība un dzīvesprieks. Aprunājoties ar skolas audzēkņiem, jūtamas – viņi jūtas šeit piederīgi, neskatoties uz to, ka liela daļa nav vietējā pagasta bērni.

6.lpp.

Kūku cepējas aicina uz konkursu

Ventspils kūku cepējas var izmēģināt kūku receptes. Biedrība Siera klubs šogad pirmo reizi rīko reģionālos konkursus. Kurzemes konkurss norisināsies 10. maijā Skrundā.

Regulārās sezonas čempionu tituls jau Ventspilī

Vienu kārtu līdz LBL regulārās sezonas noslēgumam uzvaru tajā nodrošinājuši BK Ventspils basketbolisti, kuriem līdz šim pēdējo reizi tas bija izdevies 2010./2011. gada sezonā.

7.lpp.

Piedāvā eksponātus zinātniskajiem centriem

Jauns Ventspils uzņēmums Aspired jeb bijušais Kurzemes democentrs iekaro starptautisko tirgu, cerot eksportēt savu produkciju uz visas pasaules zinātniskajiem centriem.

Dome informē

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: