Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Palīdz tikt uz pekām

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā ir neliela, taču ļoti svarīga nodaļa – Fizikālās terapijas nodaļa, kuras mediķu darbs ir neaizstājams daudzu nodaļu pacientu ātrākas atveseļošanās procesā. Attēlā ar pacienti strādā slimnīcas fizioterapeite Arnita Birziņa.

Gāliņciemā bibliotēkā kūkojās

Gāliņciema bibliotēkas īpašajā Kūkotavā tika izrādīti saldi un sāļi kūku šedevri.

2.lpp. Viedoklis: „Gūsti dodot”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Var samaksāt naudu un nopirkt biļeti uz teātra izrādi, koncertu, par attiecīgu samaksu var apmeklēt arī muzeju, dažādus kursus, zooloģisko dārzu vai atrast sev citu izklaidējošu pasākumu, kurā pats neesi organizators, bet apmeklētājs un vērotājs. Bet var arī iet citu ceļu – var radīt pats sev un saviem domubiedriem interesantu nodarbi un var mācīties viens no otra.»

3.lpp.

Devīzei pieci varianti

Finišam tuvojas balsošana par ziedu paklāju festivāla devīzi. Festivāls tradicionāli notiks Ventspils Pilsētas svētku laikā augusta sākumā.

Skolotāji rīkos protestu

Skolotāji tomēr maijā protestēs. Akcijas mērķis ir mudināt valsts naudas maka turētājus, lai izglītības ministres solījumi par algu paaugstinājumu un reformām nozarē tiktu nodrošināti arī ar materiālu segumu.

4.lpp. Veselības aprūpe.

5. lpp. Kultūra. Dziesmas darina atklātos ūdeņos

Ventspilnieks Aivars Punkstiņš savas dienas pavada jūrā, strādājot par kuģa mehāniķi, bet tehniskajā darbā rodas arī iedvesma muzikālu darbu daiļradei.

Venda turpina uzvaras gājienu

Sieviešu koris Venda atgriezies mājās no Spānijas, kur konkursā ieguva zelta un sudraba godalgas.

Pieaug interese par klasisko mūziku

Nesenā intervijā flautiste Dita Krenberga atklāj, ka pēdējos gados Latvijā strauji pieaugusi interese par klasisko mūziku. Skaidrojām, vai apgalvojums atbilst patiesībai.

6. lpp. Intervija. Lai būtu laimīgs, nav jābūt bagātam

Indijas vēstniece Latvijā Banašri Bose Harisone Ventspili apmeklēja pirmo reizi un burtiski uzreiz iemīlēja mūsu pilsētu. Izrādās, tam ir ne tikai objektīvi, bet arī subjektīvi iemesli, kas slēpjas Banašri ģimenes vēsturē – viņas vīra senči nāk no Kurzemes.

7.lpp. Reportāža. Pārvākšanās noritēja cerību gaisotnē

Pagājušajā piektdienā jau no paša rīta klavieru, citu mūzikas instrumentu un dziesmu pavadījumā norisinājās vērienīgākie Ventspils Mūzikas vidusskolas pārvākšanās darbi uz pagaidu telpām. Tostarp kā pirmo no 12 flīģeļiem uz tirdzniecības kompleksa Andrejnams piektā stāva noliktavu nogādāja lielo koncertflīģeli Steinway. Lai gan audzēkņi minēja arī dažus pārvākšanās mīnusus, kopumā valdīja rosīgs, pozitīvs un gaišs noskaņojums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: