Trīs ēkām Ventspilī noteikts vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves statuss.

Šāds statuss piemērots ēkām Kuldīgas ielā 63, Inženieru ielā 13 un Pils ielā 45.

 

Ēkai Kuldīgas ielā 63 būtiski bojātas to telpisko noturību nodrošinošās nesošās un norobežojošās konstrukcijas. Tai stipri bojāta gala siena, bet fasādē izveidojušās plaisas un tās fragmenti var atdalīties. Ēka robežojas ar Kuldīgas ielas ietvi, tādējādi atdalījušies fasādes un logu fragmenti rada apdraudējumu sabiedrības drošībai. Turklāt tā atrodas tiešā skolas tuvumā, kā arī kopumā bojā Ventspils pilsētvides ainavu.

 

Ēkai Inženieru ielā 13 iebrukusi jumta nesošā konstrukcija un bojāts jumta segums. Fasāde un daļa logu bojāti, to fragmenti var atdalīties. Bojātā jumta dēļ ēku nesošās konstrukcijas pakļautas atmosfēras iedarbībai, tādējādi ēka paātrināti zaudē noturību, turklāt ēka kopumā bojā Ventspils pilsētvides ainavu. Ēka robežojas ar Inženieru ielas ietvi, tādējādi atdalījušies fasādes un logu fragmenti rada apdraudējumu sabiedrības drošībai.

 

Ēkai Pils ielā 45 sienās redzamas plaisas, kā arī bojāts apmetums, tā fragmenti var atdalīties, un ēka kopumā bojā Ventspils pilsētvides ainavu. Tā robežojas ar Pils ielas ietvi, tādējādi atdalījušies fasādes fragmenti rada apdraudējumu sabiedrības drošībai.

 

Vienlaikus ar vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves statusa noteikšanu ēkām piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 procentu apmērā no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vai būves kadastrālās vērtības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: