Ventspils Mūzikas vidusskola pamazām pārceļas uz pagaidu telpām, kamēr Lielajā laukumā tiks uzcelta plānotā akustiskā koncertzāle un jaunā mūzikas skolas mītnes vieta. Trešdien ar celtni no skolas 3. stāva klasēm pārvietoti pirmie četri flīģeļi.

Apskati foto!

Šo sarežģīto darbu palīdzēja veikt celtniecības un projektēšanas uzņēmums SIA Samrode. Flīģeļi pirms izcelšanas izjaukti un rūpīgi iesaiņoti aizsargmateriālā. Koncertflīģeļu izcelšanas darbos iesaistīts arī klavieru skaņotājs Māris Gerhards, kurš stāsta, ka šādu instrumentu pārvietošana nav viegls process, jo jāievēro ļoti daudzas prasības. Māris Gerhards, kurš amata prasmes savulaik apguvis pie meistara Aivara Sālava, smej: “Centīsimies izdarīt visu tā, lai nebūtu nekādu traumu ne klavierēm, ne cilvēkiem.” Viņš piebilst, ka “ir svarīgi, lai klavierēm nebūtu jāpiedzīvo lielas temperatūras svārstības. Paldies Dievam, ir labs laiks, nav mīnus desmit un spīd saulīte. Pagaidām mums veicas.”

Ventspils mūzikas skolas direktors Andris Grigalis uzsver, ka skolas inventāra pārcelšana uz pagaidu telpām notiek pakāpeniski, bet ļoti raiti: “Jau nākamās nedēļas beigās būsim pārvākušies.”

Uz pagaidu telpām – Ventspils Biznesa centrā, telpām virs SEB Bankas, Ventspils Jaunrades namu, 4.vidusskolu un Ventspils Mūzikas vidusskolas sētas korpusu – vēl jāpārvieto 12 flīģeļi, 44 pianīni, bungu komplekti, timpāni u.c. mūzikas instrumenti un skolas inventārs.

Jau kopš pirmdienas Ventspils Biznesa centra telpās, kas atrodas vien dažu desmitu soļu attālumā no pašreizējās Ventspils Mūzikas skolas ēkas, notiek teorijas nodarbības. Jaunajā skolas mītnes vietā satiktā skolas dežurante Rasma priecājas, ka mūzikas skola pārejas periodā izvietota mājīgajās un saulainajās Biznesa centra telpās. Viņa stāsta, ka tagad, aizejot uz veco skolu, viss liekas tik pelēks. Visupirms uz Biznesa centru pārvietota skolas bibliotēka, kuras izvietošanai pat izbūvēta vēl viena atdalošā siena.

Skola Pils ielas 38 ēkā izvietota jau kopš 1947. gada. Senatnīgo namu aptver daudz atmiņu stāstu un arī deva vēstures sentimenta, bet to, kas turpmāk notiks ar simtgadīgo mūzikas skolas ēku, lems VAS Valsts Nekustamie īpašumi. Ar vēsturisko pārvākšanos Mūzikas skolas attīstībā noslēgsies kāds īpašs un nozīmīgs etaps un tiks pāršķirta jaunas ēras lapaspuse, kas sola daudz jaunu un kvalitatīvu pārmaiņu.

Vērienīga pārcelšanās notiks nākamajā piektdienā, kad uz Andreja nama 5. stāvā esošo noliktavu plānots pārvest lielo koncertflīģeli Steinway. Koncertmeistars Māris Gerhards uzteic, ka “ventspilniekiem ir ļoti paveicies, jo pilsētā ir pat pieci Steinway flīģeļi, kas uzskatāmi par labākajiem pasaulē. Divi no tiem atrodas mūzikas skolā.”

Ventas Balss arī turpmāk sekos līdzi vēsturiskajiem Ventspils mūzikas skolas pārcelšanās darbiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: