Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par nereģistrēto attiecību problēmām

Notāru dienas, ko organizē Latvijas Zvērinātu notāru padome, notiek jau devīto gadu – reizi gadā notāri visā Latvijā sniedz iedzīvotājiem bezmaksas konsultācijas. Šāgada Notāru dienu, kas paredzētas 5. un 6. martā, īpašā tēma ir tiesiska drošība nereģistrētās attiecībās.

Jāaiziet varmākam, nevis upurim

Valsts šobrīd ievieš vairāku likumu grozījumus, lai cīnītos pret vardarbību ģimenēs.

2.lpp. Viedoklis: „Dzīvo slazdā”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Neviens neplāno slimības, neplāno bojāeju vai citas problēmas ar bērniem, vecākiem, citiem cilvēkiem, ar kuriem dzīvo kopā zem viena jumta. Taču partnera bojāeja, smaga slimība, attiecību izbeigšana – tās ir tikai dažas no dzīves situācijām, kas uzrodas pēkšņi, radot īpaši lielus sarežģījumus un būtiskus riskus cilvēkiem, kas dzīvo nereģistrētās attiecībās. Zvērināti notāri ik dienas sniedz neskaitāmas konsultācijas un palīdz rast risinājumus tiem, kuri nonākuši nereģistrētu attiecību slazdā

3.lpp.

Jāveicina inteliģenta mežsaimniecība

Kas jau izdarīts un kas vēl veicams, lai samazinātu siltumnīcas efektu izraisošo gāzu un oglekļa dioksīda apjomu, – to pagājušajā nedēļā skaidroja SIAEiroprojekts pārstāvji.

Ietaupīto liek lietā vasaras darbiem

Līdzekļi, kas ietaupīti ceļu uzturēšanai ziemā, tiek izlietoti citos ar ceļiem saistītos darbos.

4.lpp. Kultūra. Izrādes vēlas pieejamos laikos

Pilsētā kultūras programmā atradīsies kas piemērots ikvienam, tomēr ne vienmēr apmeklētāji ir apmierināti ar pasākumu norises laikiem.

Ventspilnieki startēs koru olimpiādē

20 000 dalībnieku no 70 valstīm vasaras viducī pulcēsies Rīgā, lai sportiska gara tradīcijās cīnītos par labāko koru titulu, un starp dziedātājiem būs arī dziedošie ventspilnieki.

Inese Galante meklē talantus

Konkursa kārtībā visā Latvijā tiks meklēti labākie no labākajiem, lai noskaidrotu jaunos mūzikas talantus un lepotos ar tiem.

5.lpp. Darbs un nauda. Nepieciešams atbalsts pārejas periodā

Sešdesmit jaunajiem uzņēmumiem, kuri uzkrāj spēkus Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubatorā, turpmākās pastāvēšanas jautājums ir atkarīgs no tā, vai viņi saņems finansējumu šajā un nākamajos gados.

Noticiet sava biznesa nākotnei

Kārtējā Biznesa rītā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Ventspils nodaļā vairāki desmiti uzņēmēju iepazinās ar stratēģiskās plānošanas pieredzi biznesā.

6.lpp. Sports. Kohai un Suharevam kārtējie rekordi

Arvien jaunas virsotnes turpina sasniegt mūsu perspektīvie svarcēlāji – Ritvars Suharevs un Rebeka Koha, kuri kārtējo reizi likuši veikt jaunus ierakstus Latvijas svarcelšanas rekordu grāmatā.

Rodeo piesaista Līvu un Drevinski

Astoņkārtējais Latvijas čempions motoklubs Rodeo šajā starpsezonu periodā veicis ļoti aktīvu darbu sastāva komplektēšanas ziņā, papildinot savas rindas ar tādiem spēcīgiem un Latvijā labi zināmiem braucējiem kā Dāvis Līvs un Kristers Drevinskis.

BMX meistari atzīmējas gan Polijā, gan Igaunijā

Divas aizraujošas sacīkstes – Polijā un Igaunijā – aizvadījuši mūsu BMX frīstaila braucēji. Ventspilnieki tajās izcēlušies gan ar augstiem sasniegumiem, gan ar sāpīgiem kritieniem un salauztiem riteņiem.

7.lpp. Intervija. Ģimene – tā ir valsts pamatšūna

Ģimene kā vērtība Latvijā ir apdraudēta, – tā uzskata Krīzes grūtniecības centra vadītāja un biedrības Asociācija «Ģimene» pārstāve JUDĪTE BRIEDE-JUREVIČA. Viņa sarunas laikā vairākkārt uzsver, ka Eiropas Parlamentā notiekošais veicina ģimenes iznīcību. Par to arī saruna.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: