Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Igauņi spīdina lāzerstarus

Ventspils pašvaldības policija izteikusi aizrādījumu igauņu tālbraucējiem, kas ar lāzera staru spīdinājuši ventspilnieku dzīvokļos.

21 km ar pasta somu plecā

Pastnieka darbs prasa no darītāja precizitāti un atbildību, to apzinās arī Ventas Balss pastnieces Daina Dekovica un Gaļina Khomina, kas uzņēmumā strādā septiņus gadus, kopš pastnieku pakalpojuma ieviešanas.

2.lpp. Viedoklis: „Ne pašam, bet Sašam”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Līdz 2020. gadam Latvijai transporta sektorā jānodrošina 10% liels atjaunojamo energoresursu īpatsvars. To paredz saistības, ko valsts uzņēmusies pret Eiropas Savienību un nupat Ministru kabineta komitejā atbalstītie grozījumi biodegvielas likumā. Latvija apņēmusies kļūt par vienu no Eiropas zaļākajām valstīm un aizvien palielināt atjaunojamās enerģijas īpatsvaru auto transporta nozarē. Šobrīd ar īpašām atbalsta programmām tiek stimulēta elektromobiļu iegāde. Pamatojums – elektrību ražo vietējais uzņēmums, tādēļ izdevumi par patērēto enerģiju atgriezīsies Valsts kasē caur Latvenergo

3.lpp.

Iepazīstieties – ainavu arhitekte

No 3. februāra Ventspilī strādā ainavu arhitekte Lilita Zeltiņa. Viņas dzimtā puse ir Daugavpils, bet aptuveni desmit gadi pavadīti Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē – mācoties un paralēli strādājot. Lilita ir arī Latvijas ainavu arhitektūras biedrības valdes locekle.

Nāvējoši ietriecas kravas automašīnā

Ietriecoties stāvošā kravas automašīnā, Ventspils novadā traģiski dzīvību zaudējis kāds vīrietis.

4.lpp.

Apzināti gremdē biodegvielas nozari

Bez nozares pārstāvju klātbūtnes likumā apstiprināti grozījumi , kas liegs arī netiešu atbalstu vietējiem biodegvielas ražotājiem. Sašutums par to arī uzņēmumā BioVenta.

Vēlas brīvdienu pēc svētkiem

Aizvadītajā vasarā izskanēja Dziesmu un deju svētki, un pēc vērienīgā notikuma tika izteikta vēlme, lai nākamā diena būtu noteikta par oficiālu brīvdienu.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp.

Latviešu bērni svin Masļenicu

4.vidusskolas telpas šonedēļ vairākas dienas piepildīja pankūku smarža – 11.b klases meitenes sacepušas vairāk nekā 700 pankūku.

Amerikāņi būvēs atbalstu centru ātrajiem

ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība, īstenojot civilās sadarbības programmu, piedāvā būvēt Ventspilī jaunu ātrās palīdzības staciju, piešķirot tam vairāk nekā pusmiljonu eiro.

 

8. lpp. Sports. Ventspilnieku derbijā atkal triumfē BTS

Šoreiz krietni aizraujošākā cīņā pagāja otrais Baltijastranzīta servisa (BTS) un Ventspils Augstskolas (VeA) derbijs Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā par 1.–10. vietu. Arī šajā tikšanās reizē virsroku ņēma pieredze, proti, uzvaru ar 85:75 izcīnīja tranzītnieki.

Šorttrekistiem divas godalgas Danubia kausā

Ungārijā, Budapeštā, norisinājās Danubia kausa sestā un reizē arī noslēdzošā posma sacensības šorttrekā. Tajās dažādās vecuma grupās uz starta izgāja arī vairāki mūsu pilsētas sportisti, bet godalgas šoreiz mājās pārveda tikai Roberts Krūzbergs un Jēkabs Saulītis.

Pieticīgākais valsts vieglatlētikas čempionāts

Kuldīgā noskaidroti valsts labākie vieglatlēti. Šāgada Latvijas ziemas čempionāts paliks atmiņā ar to, ka tas pagāja diezgan pieklusinātos toņos, jo tajā startēja tikai pāris valsts vadošo atlētu, kā arī ar to, ka atsevišķās disciplīnās dalībniekus mierīgi varēja saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.

 

9.lpp. Intervija. Judina: šo drēbi es labi pazīstu

Februārī Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā strādāja piecu detektīvromānu autore Dace Judina. Viņa kategoriski noliedz, ka detektīvi ir pavieglā literatūra. Vērojumi, notikumi un tēli krāti, divdesmit gadu strādājot presē – dažādos amatos, dažādās pozīcijās –, kā arī teju septiņos gados, kas pavadīti iekšlietu sistēmas presē. Viņas romānos līdz detaļām sīki aprakstīta sabiedrība, notikumi un attiecīgā brīža ekonomiskais un politiskais fons, darbos var atpazīt arī sabiedrībā zināmas personības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: