Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par siltumu gādā paši

Malkas strēķīši, kas ziemas sākumā – līdz pat pusjanvārim – plaka lēni un it kā negribīgi, nu rūk neticamā ātrumā. Lai dabūtu īsto karstumu, svarīga malkas kvalitāte.

Eiro sīknauda krājas maisiņos

Iedzīvotāji saskārušies ar eiro ieviešanas blakusparādību – monētu daudzums apgrozībā salīdzinājumā ar banknotēm ir tik liels, ka tās krājas gan mazo veikaliņu atvilktnēs, gan iedzīvotāju maciņos. Tas paver bankām papildu peļņas iespēju un motivē iedzīvotājus norēķināties ar maksājumu kartēm.

2.lpp. Viedoklis: «Luksusa dzīve», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Sabiedrībā vēl nav ne miņas no labklājības kāpuma, taču tas netraucē Saeimas priekšsēdētāju un Ministru prezidenti pavadošajiem apsargiem turpmāk pārvietoties ar luksusa klases automašīnām Audi Q7. Drošības policija, kas veica automašīnu iepirkumu, ar tās priekšnieku Jāni Reiniku priekšgalā uzskata, ka automašīnu cenas sabiedrībai nav jāzina.»

3.lpp.

Ierauga aizdomīgi paslēptu automašīnu

Pašvaldības policijas ekipāža Pāvila ielas 37 pamanījusi automašīnu, kas, iespējams, pirms dažām dienām aizdzīta no kāda pagalma.

Suņi atgriežas mājās

Divas dienas pēc kārtas Ventas Balss rakstīja par suņukiem, kas nogādāti patversmē Rembo. Vienu atrada kādas Aleksandra ielas mājas kāpņu telpā, otrs klīda pa Baldones ielu. Prieks, ka notikumi beigušies labi – abi suņu puikas atraduši savas mājas.

4.lpp. Pilsētas attīstība.Lemjam par mūsu rītdienu

Pilsētas pašvaldība, iedzīvotāji, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas apspriež dokumentus, kas nosaka mūsu pilsētas attīstību līdz 2020. gadam un arī ilgākam laikam – līdz 2030. gadam. Piedāvājumus un ierosinājumus vēl var iesniegt pilsētas domes Ekonomikas nodaļā līdz 1. februārim.

5.lpp. Izglītība. Skolas gaida pirmklasniekus

Nākamajā nedēļā Ventspils skolās sāks reģistrēt bērnus, kas šā gada septembrī uzsāks mācības 1. klasē. Jau pirms reģistrēšanas uzsākšanas skolas aicināja topošos pirmklasniekus un viņu vecākus iepazīt skolas telpas un piedāvātās iespējas.

Skola kā bubulis

Parasti bērni 6-7 gadu vecumā ļoti vēlas kļūt par skolēniem un ar nepacietību gaida šo notikumu. Tomēr gadās, ka bērns baidās no pārmaiņām un vecākiem paziņo: «Es negribu iet skolā!»

Nozīme ne tikai lasītprasmei vien

Vecākiem, kuri šobrīd audzina topošo pirmklasnieku, aktuāls ir jautājums, kā palīdzēt bērnam kļūt par skolēnu – ko un kā darīt, lai atvasīte septembrī būtu gatava skolas gaitu uzsākšanai.

6.lpp. Sports. Volejbolisti pakāpjas uz pirmo ailīti

Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionāta vadībā pēc deviņu spēļu garas uzvaru sērijas pirmo reizi izvirzījušies VK Ventspils volejbolisti. Diemžēl šī iespaidīgā uzvaru sērija arī apstājās pie cipara deviņi, jo nākamajā mačā ventspilniekiem kāju priekšā aizlika SK Limbaži volejbolisti.

Vieglatlētes izceļas valsts čempionātā

Sadalītas Latvijas čempionāta godalgas vieglatlētikā C vecuma grupā (2001.–2002. dz.g.). Īpaši veiksmīgs tas izvērtās mūsu daiļā dzimuma pārstāvēm, kas izcīnīja sešas čempionāta godalgas, bet puišiem augstākais sasniegums bija sestā vieta.

Hokeja ziemas klasika Piltenē

Sestdien Piltenē oficiāli tiks atklāts ilgi lolotais hokeja laukums. Atklāšanas pasākumā paredzēta arī Olimpiskā centra Ventspils atklātā hokeja čempionāta spēle, kurā vietējais Ventspils novada hokeja klubs (VNHK) mērosies spēkiem ar vienību Rodeo.

7.lpp. Veselības aprūpe. Slimnīcai gads iesākas cerīgāk

Uzņemšanas nodaļas darba uzlabošana, ķirurģijas un traumatoloģijas nodaļu remonts, Talsu jaunās slimnīcas pabeigšana, jaunu speciālistu piesaiste un veselības aprūpes pakalpojumu pilnveidošana – tādas ir Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcās šī gada prioritātes.

Izvēlas būt uzskaitē pie vecmātēm

Jau divus mēnešus Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā veiksmīgi darbojas grūtnieču aprūpes kabinets, kurā topošās māmiņas uzskaitē ņem vecmātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: