Ventspils Jauniešu dome sadarbībā ar Ventspils Jaunrades nama jauniešu klubu „Knaģis” jau pagājušajā gadā uzsāka projekta „Tu vari vairāk, nekā Tu domā!” īstenošanu.

Aizvadītā pusgada laikā uzsāktas dažādas aktivitātes, piemēram, jauniešu informācijas punkta darbība, Ventspils Jauniešu dome kļuvusi par dalīborganizāciju Latvijas Jaunatnes padomē, kā arī kļuvusi par reģionālo informācijas koordinatoru Eiropas Komisijas jaunatnes informācijas tīklam EuroDesk. Darbu uzsākusi arī biedrības mājaslapa www.jauniesudome.lv, kā arī notikušas jau desmit apmācības skolu jauniešiem.

 

Apmācību mērķis ir palīdzēt jauniešiem apzināties savus resursus un spējas, un izzināt veidus, kā šīs spējas pilnveidot un kā realizēt iegūtās prasmes nākotnē. Aizvadītajā mācību pusgadā Ventspils skolēniem rīkotas apmācības par tēmu „Līdzdalība demokrātiskajos procesos”, kuru laikā skolēni, izmantojot neformālās izglītības metodes, uzzināja par to, kas ir demokrātija un kā līdzdarboties mērķa sasniegšanai. Skolēniem bija iespēja arī darboties grupās un veikt praktiskus uzdevumus.

 

Projektā paredzētas apmācības arī šogad – klašu kolektīviem par tēmu "Komanda un līderis", kuru laikā tiks izmantota neformālās izglītības metode – spēle, ar kuras palīdzību jaunieši apgūs svarīgākās nianses labam darbam komandā un līderu lomai tajā. Norisināsies arī apmācības skolēnu pašpārvalžu līderiem par to, kā labāk un efektīvāk strādāt, un aizstāvēt izglītojamo intereses izglītības iestādēs. Pašpārvaldēm tiks sniegta palīdzība grupas saliedēšanā, vienam otra iepazīšanā un kopēju mērķu izvirzīšanā, kā arī darbības uzlabošanā.

 

Tas palīdzēs apmācīt ne tikai vienu vai divus vadošos skolēnu pašpārvaldes locekļus, bet visu komandu, tādējādi nodrošinot lielāku efektu un zināšanu pēctecību. Katra skola, ņemot vērā savas pašpārvaldes intereses un vajadzības, var pieteikt savu tēmu semināram, piem., „Komunikācijas prasmes”, „Projekts un finansētāju piesaiste”, „Līdzdalība un sociālie mediji”, „Komandas darbs”.

 

Projekts norisināsies līdz pat 2015. gada nogalei un tajā ir paredzētas apmācības, izglītojoši semināri un konsultācijas Ventspils skolu pašpārvalžu dalībniekiem un to līderiem par jaunatnes politikas un līdzdalības jautājumiem, stiprinot pilsoniskas sabiedrības veidošanos. Projekta īstenotāji cer, ka Ventspils jaunieši pēc dalības apmācībās un pārējos pasākumos spēs aktīvāk piedāvāt savu redzējumu par jauniešu dzīvi un iespējām pilsētā, kā arī pilnvērtīgāk spēs piedalīties jaunatnes politikas izstrādē vietējā, reģionālajā un valsts līmenī.

 

Projektu „Tu vari vairāk, nekā Tu domā!” finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta 2009.–2014. gadam NVO darbības atbalsta programmā. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: