Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Sildāmies atmiņu ugunskuros

Šodien atceramies svarīgas lappuses mūsu vēsturē – tās, kurās mēs paši, mūsu vecāki vai vecvecāki esam veidojuši. Atmiņās esam 1991. gada janvāra notikumos, kad visa Latvija – klātienē vai domās – bija Rīgā, barikādēs.

Santīmu monētas pārkaļ pogās

«Tādējādi esam paildzinājuši šīs naudiņas praktisku pielietošanu,» tā par savu kopā ar rotkali Andri Grebi īstenoto ideju – patriotiskajām pogām, kas izkaltas no santīmu monētām –, saka Ventspils muzeja pedagoģe Līga Reitere.

2.lpp. Viedoklis: «Lai silda! », laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Janvāris ir mēnesis, kad nu jau vairs retā vietā Latvijā, bet tomēr kūp barikāžu piemiņas ugunskuri. Lai arī tie apsīkuši un atmiņas paliek ne tikai blāvākas, bet apsūbē ar vilšanos par to, kā iegūto neatkarību izmanto varas elite un starptautiskās korporācijas, esmu starp tiem, kuri uzskata, ka ugunskurus nedrīkst apdzēst. Par tiem ir jāstāsta mūsu bērniem, mazbērniem. Par barikāžu ugunskuriem jārunā nevis kā par liekiem upuriem, bet kā par tautas gribasspēka, apņēmības, cerības un, lai cik šis vārds šodien šķiet nonivelēts, tautas vienotības simboliem. Taču vairums no tiem, kuri atsaucās aicinājumam doties uz Rīgu, šodien saka, ka vairs neietu.»

3.lpp.

Par graustiem maksās maksimālu nodokli

Pilsētas pašvaldība nolēmusi izmantot ar likumu paredzētās tiesības pielietot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi tiem objektiem, kas ir sagruvuši, netiek uzturēti kārtībā, degradē vidi vai apdraud iedzīvotāju drošību.

Iepirkumu ratiņi pielāgoti eiro monētām

Kāda lasītāja vērsās redakcijā ar neizpratni – kādas monētas tagad, pēc eiro ieviešanas, jāievieto, lai varētu izmantot veikalu iepirkumu ratiņus? Tomēr, kā izrādās, izmaiņas ir pavisam vienkāršas.

4.lpp. Barikādes. Sildāmies atmiņu ugunskuros

Pirms 23 gadiem Latvijas iedzīvotāji ar smagās tehnikas palīdzību veidoja barikādes, sargāja Augstāko Padomi, Ministru Padomi, televīzijas torni Zaķusalā, radionamu Doma laukumā, Rīgas telefona un telegrāfa centrāli. Vīri un sievas naktīs sildījās pie ugunskuriem, mājāspalicēji bažījās par savējiem, bet visi – domāja par Latviju un cerēja. Ko visspilgtāk no tā laika notikumiem atceras un kā izjūt šo nozīmīgo vēstures lappusi, Ventas Balss jautā dažādu paaudžu ventspilniekiem.

5.lpp. Kultūra. Francijas garša vēstures telpā

Viduslaiku Livonijas ordeņa pils un 20. un 21. gadsimta franču dizaina ikonas. Kā tas saskan? Atbilde uz šo jautājumu rodama muzejā – jaunatklātajā izstādē 20 Francijas dizaina ikonas. Dialogs.

Gāliņciema bibliotēkai – 60

Atzīmējot apaļo jubileju, Gāliņciema bibliotēka ir pārmaiņu gaidās, jo tiek apsvērta jauna sabiedriskā centra būvniecība, tā pirmo reizi iegūstot telpas, kas būvētas tieši bibliotēkas vajadzībām.

Izstāde par aktieriem bez maskām

Skatuve ir aktieru ierastā vide, taču Ivars Krasts, pats būdams šī aroda pārstāvis, nolēmis izstumt kolēģus no komforta zonas, radot fotoizstādi Ārā iešana.

6.lpp. Sports. Spānija kā otrās mājas

Kopā ar Latvijas labāko kontinentālo riteņbraukšanas komandu Rietumu-Delfin jaunajai riteņbraukšanas sezonai intensīvi turpina gatavoties arī mūsu labākais šī sporta veida pārstāvis Andris Smirnovs. Rietumu-Delfin riteņbraucēji jau vairāk nekā mēnesi atrodas Spānijā, kur iziet pilnvērtīgu sagatavošanās treniņprocesu.

Ikauniece – labākā, Ārents – līdzjutēju favorīts

Latvijas Vieglatlētikas savienība paziņojusi 2013. gada valsts labāko vieglatlētu. Par to kļuvusi perspektīvā daudzcīņniece Laura Ikauniece. Savukārt pēc balsojumā iekļautā līdzjutēju vērtējuma visvairāk balsu ieguvis nesen kā uz Ventspili dzīvot pārnākušais kārtslēcējs Mareks Ārents.

7.lpp. Intervija. Lesiņš:mēs strādājam avārijas režīmā

Sarunā VALDIS LESIŅŠ vairākkārt sevi nodēvē par lauku puiku. To apliecina arī viņa vienkāršība un pamatīgums, stāstot par sevi un darāmo darbu. Lesiņš ir pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi valdes priekšsēdētājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: