Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Decembri pagarinājuši par veselu nedēļu

Šogad saņemtie pirmie apkures rēķini raisījuši daļā ventspilnieku neizpratni. Pēc tarifa samazināšanas un, ņemot vērā silto decembri, iedzīvotāji gaidīja daudz mazākus siltuma rēķinus. Maksājumu summu ietekmējusi zemāka gaisa temperatūra un vēlāk noņemtie siltuma skaitītāju rādījumi, skaidro Ventspils siltums.

Rudiks novērš pārpratumu

Dzīvnieku aizsardzības biedrības Rudiks dibinātāji nezināšanas pēc bija izmantojuši pilsētas ģerboni bez saskaņošanas ar pašvaldību, taču tagad dzīvnieku draugi šo kļūmi ir novērsuši.

2.lpp. Viedoklis: «Pīlārs, kas notur», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Latvijas valdībai īpašā rūpju lokā būtu jātur sadarbība starp uzņēmējiem un zinātniekiem, kuru rokās ir Latvijas ekonomiskā attīstība un līdz ar to arī Latvijas iedzīvotāju labklājība ilgtermiņā. Kādu brīdi varam dzīvot nekustamo īpašumu burbulī, kādu brīdi uz krītiņa, banku atbalstīti. Kādu laiku varam izdzīvot no starptautiskā aizdevuma, savelkot jostas. Taču ilgtermiņā bez industrijas, valsts ekonomika ir apdraudēta.»

3.lpp.

Ventspils zinātnieki starp TOP15

Ekspertu novērtējums Latvijas zinātnei neglaimo. Tā novājināta bada maizē. Taču Ventspils Starptautiskais Radioastronomijas centrs atzīts par pasaules līmenī esošu un iekļauts piecpadsmit Latvijas labāko sarakstā.

Ziemā nojauks bebru mājas

Ieilgušais rudens ļāvis ilgāk kā citus gadus rosīties bebru ģimenēm. To aktivitātes var negatīvi ietekmēt arī slēpošanas kalna darbību. Proti, bebru būves aizsprostojušas grāvju sistēmu, kas pievada ūdeni dīķim, no kura to ņem sniega ražošanai.

4.lpp. Novadā. Pilsētas ērtības pievedīs līdz viensētām

Latvijas Samariešu apvienība plāno uzsākt vērienīgu sociālo pakalpojumu projektu, kas uzlabos dzīves kvalitāti daudziem lauku sētās dzīvojošiem veciem cilvēkiem. Pakalpojumi būs pieejami arī Ventspils novadā.

Darbus apdara rīta pusē

Jānim Priedoliņam Jūrkalnes pagasta Labragciemā ir savs rīta rituāls – plkst. 6 viņš radio noklausās laika ziņas un fiksē tās īpaši iekārtotā kladītē.

Kolkas autobuss gaida pavasari

Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta komisija pērn mūsu pilsētas un novada iedzīvotājiem solīja eksperimentālu sabiedriskā autobusa reisu Ventspils – Kolka. Reisa ieviešana aizkavējusies. Solījumi atlikti līdz aprīlim-maijam.

5.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Pilsētas attīstība. Arī viens priekšlikums nozīmē daudz

Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs aicina iedzīvotājus izteikt piedāvājumus, kurus varētu ieviest pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā un attīstības programmā. Piedāvājam nelielu ieskatu, uz kādām prioritātēm likti uzsvari dokumentos.

 

8.lpp.

Flying Worms nostiprinās labāko trijniekā

Latvijas frisbija čempionātā savas pozīcijas nostiprinājuši Ventspils komandas Flying Worms spēlētāji – pēc trešās kārtas spēlēm, kurās gūtas trīs uzvaras, viņi tagad ieņem pārliecinošu trešo vietu regulārā turnīra kopvērtējumā.

Viens metiens līdz uzvarai otrajā posmā

Olimpiskā centra Ventspils Basketbola hallē trīs dienu garumā norisinājās Eiropas Jaunatnes basketbola līgas (EYBL) 2. divīzijas otrā posma sacensības basketbolā U16 vecuma grupā. Sekmīgi pašmāju posmā startēja sporta skolas Spars basketbolisti – viņi izcīnīja otro vietu kopvērtējumā.

 

9.lpp. Veselības aprūpe. Poliklīnikai būtisku pārmaiņu gads

Pagājušais gads Ventspils poliklīnikai bijis radikālu pārmaiņu gads, jo sākts darbs pilnīgi jaunā ēkā, kā arī būtiski paplašināts pakalpojumu klāsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: