Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Citadele pārdod ēku Ventspilī

Vēsturiskā ēka Pils ielā 17, kurā patlaban atrodas bankas Citadele filiāle un kas vienmēr ir bijusi saistīta ar bankām un mūsu pilsētas drukātajiem izdevumiem, tiek pārdota par pusmiljonu eiro.

Atjauno piedzimšanas pabalstu

Plānots, ka šopavasar bērna piedzimšanas pabalsta nosacījumi Ventspils pilsētā atgriezīsies pirmskrīzes līmenī. Proti, pabalstu saņems visu jaundzimušo vecāki, neizvērtējot ienākumus. Būtiski, ka pabalstu izmaksās arī visiem tiem vecākiem, kuru bērniņi dzimuši, sākot no šī gada 1. janvāra.

2.lpp. Viedoklis: «Zaļā armija », laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Vismaz turpmākos pāris mēnešus Latvijā, iespējams, būs zaļākā armija pasaulē. Topošā premjere un partija Vienotība, acīm redzot uzskata, ka zaļie profesionālāk var vadīt ministriju, kas saistīta ar militārām operācijām, nevis tādu, kura atbild par vides jautājumiem. Kā lai savādāk skaidro valdošās partijas spītīgo nevēlēšanos Zaļajai partijai nodot vides jautājumus, bet gatavību uzticēt militāro jomu?»

3.lpp.

Agresīvajiem autovadītājiem mācīs uzvesties

Šonedēļ valdība apstiprinājusi pilnveidoto satiksmes noteikumu pārkāpumu uzskaites punktu sistēmu, kas cita starpā paredz stingrāk cīnīties ar agresīvajiem braucējiem.

Pirmais kompromiss panākts

Topošā koalīcija vienojusies par ministriju sadalījumu jaunajā valdībā. Zaļzemnieki piekrituši Vienotības piedāvājumam vadīt aizsardzības jomu. Tālāk sekos sarunas par konkrētiem ministriem. Nav izslēgts, ka jau nākamajā ceturtdienā Saeima lems, vai atbalstīt Straujumas veidoto kabinetu.

4.lpp. Ziņas

5.lpp. Veselība. Treniņš labam miegam

Miega traucējumi reizi pa reizei piemeklējuši gandrīz katru cilvēku. Tāpēc metodes, ar kuru palīdzību ataicināt miega rūķi, ir visdažādākās.

Saprast un novērst cēloņus

Smadzenēm nepieciešama atpūta, lai uzkrātu spēkus nākamās dienas darbam, tāpēc cilvēkam diennaktī jāguļ astoņas stundas. Dzīvē ir daudz stresa, tās ritms ir straujš, pilns steigas un uztraukumu, tāpēc miega traucējumi pavada cilvēkus ik uz soļa.

6.lpp. Sports. Turku latiņa izrādās par augstu

Cīņu FIBA Izaicinājuma kausa otrajā kārtā jeb Last 16 turnīrā uzsākuši BK Ventspils basketbolisti. Pirmajā spēlē izbraukumā viņi ar 61:72 piekāpās Turcijas vienībai RoyalHali Gaziantep.

Kērlingisti uzsāk otro apli

Pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma atsākusies cīņa Ventspils pilsētas 12. atklātajā kērlinga čempionātā. Ar uzvaru turnīra otro apli sākušas visas čempionāta vadošās komandas: Pērles, IceStorm, Ventspils novads un New Age.

Vieglatlēti kvalificējas valsts čempionātam

Kuldīgā norisinājās Kurzemes zonas atlases sacensības startam Latvijas ziemas čempionātā telpās C (2001.–2002. dz.g.) vecuma grupā. Ļoti atzīstamus rezultātus tajās uzrādīja mūsu pilsētas un novada jaunie vieglatlēti, kas kopsummā izcīnīja 21 ceļazīmi.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1940. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: