Slēpošanas kalnā Lemberga hūte sākta sniega pūšana, kas ļauj cerēt, ka, saglabājoties labvēlīgiem laika apstākļiem, jau šajā nedēļā tajā varētu atklāt slēpošanas sezonu.

Lai sāktu pūst sniegu, nepieciešams, lai sals pieturētos vismaz trīs dienas un sasaltu zemes virskārta. Sniega pūšanu uz kalna plānots veikt ar 5 sniega pūtējiem. Ja ar laika apstākļiem viss būs kārtībā, kalna apsaimniekotāji cer, ka jau sestdien ziemas prieku cienītājiem tiks atklāta viena slēpšanas trase.

 

Vairāk par gatavošanos sezonai lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

 

Šosezon uz kalna būs izveidotas divas slēpošanas trases, kas slēpotājiem atpūtu padarīs interesantāku. Plašāks būs arī snovparks. Savukārt bērnu kalniņš izvietosies blakus kameršļūkšanas trasei. Darbosies arī iesācēju kalniņš, pie kura būs izvietots lenšveida pacēlājs. Pavisam šogad uz kalna darbosies pieci pacēlāji: divi lenšveida, divi tablešu tipa un viens enkuru tipa pacēlājs. Jau sagatavots un sakārtots ir arī viss nomas ziemas sporta veidu inventārs.

Slēpošanas kalna izveide un uzbēršana turpinājusies visu šo gadu. Austrumu puses nogāzē tika paplašināta pamatne un, tādēļ kalns kļuvis platāks, bet nākamgad tas pieaugs augstumā – plānots, ka līdz pat 56 m.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: