Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vārdu mode mainās

Kad piedzimst bērniņš, vecākiem jāpieņem svarīgs lēmums – jādod viņam vārds. Kāds meklē pēc stipra vārda, kāds šķirsta kalendāru, izvēloties labskanīgu vārdu, kāds mazo nosauc vectēva vārdā, bet vēl kāds izvēlas neparastu un maz zināmu vārdu.

Simtgadniece Margareta zāles lieto reti

Savu 100. dzimšanas dienu 12. janvārī ugālniece Margareta Gumska sagaidīja kopā ar ģimeni un kaimiņiem. Vakar viņa iedzēra šampanieti kopā ar sveicējiem no novada domes un pagasta pārvades, Sociālā dienesta, televīzijas un laikraksta.

2.lpp. Viedoklis: «TV smilšu kūka», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Ja bezmaksas apraidi nebūtu pametuši televīzijas kanāli LNT un TV3, ja es būtu to vidū, kuri paguvuši pieslēgties kādai no maksas iespējām un man mājas televizorā būtu pieejamas n-tās TV programmas, es nekad nebūtu uzzinājusi, cik mulsinošs, savdabīgs un apbrīnojams var būt bezmaksas televīzijas piedāvājums šobrīd. Savā ziņā man ir pat paveicies.»

3.lpp.

Valdības veidošana iestrēgusi

Valdības veidošanas sarunas uz priekšu nevirzās. Tomēr līdzšinējā koalīcija apmierinātībā berzē rokas par portfeļu sadalījumu, kas nu jau aizvirzījies tālu ne vien no politiskās matemātikas, bet arī no praktiskās dzīves.

Ventavas veikalu apzaguši kuldīdznieki

Ventavas veikala apzagšanā iesaistītie ir kuldīdznieki. Policija aizturējusi vienu vīrieti un pārbauda vēl divu vīriešu iespējamo līdzdalību šajā noziegumā.

4.lpp.

Rubīns zaigo joprojām

Juvelierizstrādājumu veikals Rubīns, viens no diviem senākajiem tirdzniecības uzņēmumiem Ventspilī, nupat atzīmējis savu 20 gadu jubileju. Būtībā apaļo gadu skaitli nosvinējusi SIA, jo zīmols Rubīns pastāv jau kopš pagājušā gadsimta vidus.

Apbalvojums par sadarbību ar arodbiedrību

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība apbalvojusi labākos Sadarbības partnerus 2013. Starp 11 apbalvotajiem ir arī Ventspils uzņēmums Ventamonjaks serviss, šo apbalvojumu saņemot jau otro reizi.

5.lpp. Eiro klāt. Monētu klāsts kā dzeņa vēders (Turpinājums. Sākums 9. janvāra Ventas Balsī)

Ventspilnieku rokās jau nonākušas daudzu citu valstu monētas. Turklāt ne visas ir tik viegli atpazīstamas, tādēļ Ventas Balss turpina iepazīstināt ar gana raibo eiro monētu klāstu.

Eiro–latu kartiņas vēl var dabūt

Ne visi savās pastkastītēs saņēmuši solīto informatīvo izdevumu par eiro un mainīgās eiro–latu kartiņas. Taču materiālus vēl varot pieprasīt.

6.lpp. Sports. BK Ventspils viegla uzvara pār Saldu

Graujošu uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas turnīrā guvuši BK Ventspils basketbolisti. Iesildoties pirms svarīgās FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīra spēles, viņi savā laukumā ar 97:60 apspēlēja BK Saldus.

Silovs – trīspadsmitais Eiropas daudzcīņā

Hamarā (Norvēģija) norisinājās Eiropas čempionāts ātrslidošanas daudzcīņā. Tajā piedalījās arī Haralds Silovs, mūsu vadošais šī sporta veida pārstāvis, kas triju distanču – 500 m, 5000 m un 1500 m – kopvērtējumā uzrādīja 13. labāko rezultātu 31 dalībnieka konkurencē.

Emocijas un sacīkšu garša vieglatlētikas manēžā

Tradicionāli gada sākums ir laiks, kad Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžā norisinās tautas sporta pasākuma Nāc un sporto! vieglatlētikas sacensības senioriem. Šogad tajās piedalījās gandrīz 100 sporta entuziastu no vairākām Latvijas pilsētām un Lietuvas.

7.lpp.

Jaunajiem televīzijas kanāliem pa pēdām

Televīzijas kanālu TV3 un LNT izņemšana no bezmaksas apraides sacēlusi vētru. Pamatojoties uz ventspilnieku kritisko viedokli par triju jauno bezmaksas apraides televīzijas kanālu saturu, Ventas Balss skaidroja to izvēles kārtību un kritērijus.

Neapmierina bezmaksas saturs

Jezga ap TV redzamā saturu turpinās – tie, kuri neizvēlas maksāt par virszemes vai kabeļtelevīziju, nonākuši ķīlnieku lomā.

Milzu rinda pēc biļetēm

Aizkustinoši sirsnīgais un reizē arī jautrais deju kolektīva Liedags izdejotās pasakas Kaķīša dzirnavas uzvedums Jūras vārtos svētdienpulcēja rekordlielu skatītāju daudzumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: