Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mūziķu jurģi notiks vēlāk

Mūzikas skolas pārcelšanās atlikta uz vēlāku laiku, jo tiek gaidīts valdības apstiprinājums finansējumam. Kamēr dokumenti ceļo pa ministrijām, bērni un pedagogi uzturas avārijas stāvokļa ēkās. Taču bīstamākās lietas pašlaik novērstas. Turklāt atdzimusi cerība, ka mazie ventspilnieki nākotnē varēs mācīties jaunā mūzikas skolā.

Aicina piešķirt ielām nosaukumus

Nav likuma, kurā noteikts, ka, piešķirot ielai nosaukumu, būtu jāvaicā iedzīvotāju viedoklis. Taču Ventspilī tā ir jau ierasta prakse. Šoreiz nepieciešams piešķirt nosaukumus gan vairākām pagājušajā gadā izbūvētām ielām, gan jau esošām ielām vai to posmiem.

2.lpp. Viedoklis: «Pudeles un burkas», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kopš sabiedrība ir uzzinājusi, ka jaunā premjere varētu būt Laimdota Straujuma, virtuālajā vidē notiek ļoti nepatīkamas un neētiskas vārdu spēles par Straujumas kundzes vecumu un izskatu. Diemžēl tas apstiprina, ka nekur tālu savā attīstībā neesam tikuši un daļa sabiedrības joprojām ir aplīmētas pudeles un burkas, kuras augstu vērtē ārišķību, ārējais izskats ir viņu vienīgais vērtību mērs.»

3.lpp.

Var izgāzties arī dublis nr. 2

Pirmdien plānotas kārtējās koalīcijas sarunas par topošo valdību. Pirmo portfeļu sadalījumu partijas izbrāķēja, bet pirmdien atklāsies, vai dzīvotspējīgs ir otrais variants, kurā ir atkāpes no politiskās matemātikas.

Notver viltus spridzinātāju

Piektdienas pēcpusdienā Valsts policijai izdevies aizturēt personu, kas vairākkārt ziņoja par spridzekļu ievietošanu dažādos Kurzemes objektos.

Cenas neuzrādīšana raisa konfliktu

Cenu zīmju neesamība pie atsevišķām precēm izraisījusi konfliktu starp pircēju un Rimi darbiniekiem.

4.lpp. Novadā. Zvejo priekam un veselībai

Daina un Edgars Dadži, ja vien laika apstākļi ir draudzīgi, iet jūrā. Viņi ir vieni no retajiem jūrkalniekiem, kas zvejo ne vien pašpatēriņam, bet lomu pārdod arī vietējiem krodziņiem.

Miglā tīts Ugāles ēkas liktenis

Kopš likvidēts Ventspils novada veselības un sociālās aprūpes centrs Ugāle pagājuši vairāk kā četri gadi. Telpas joprojām stāv tukšas, pašvaldība domā, ko iesākt ar tai piederošo ēku.

Pagasta kasēm mainīs darbalaiku

Līdz rītdienai kases novada pagastos vēl slēgtas – drošības nolūkos novada vadība lēmusi uz divām nedēļām, kamēr Latvijā var norēķināties gan latos, gan eiro, tās slēgt. Trešdien tās atsāks strādāt ierastajā režīmā, taču pēc dažiem mēnešiem vairākos pagastos kasēs būs īsāks darba laiks.

5.lpp. Kultūra. Nemitīgā īstā kadra meklējumos

Katrs jaunais fotomākslinieks cenšas parādīt savus darbus pēc iespējas vairāk acīm, tā gūstot atzinību un klientus, taču mūsdienu modernajā laikmetā, ja iepatīkas kāda bilde, to iespējams viegli lejuplādēt savām vajadzībām. Tā gadījies arī Ilvai Rimicānei.

Vēsture ziemeļbrieža raga veidolā

«Tas savā ziņā padara Ventspils muzeju unikālu, jo tiešām ir senākais cilvēku darinātais priekšmets Austrumbaltijā,» tā par 2009. gadā Saldus novadā atrasto Lingbi cirvi, kas nu apskatāms Livonijas ordeņa pils muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, saka tā pārstāvis Armands Vijups.

6.lpp. Čempioni sāk gatavoties jaunajai sezonai

Nav pagājis nemaz tik ilgs laiks, kopš FK Ventspils futbolisti līksmi pacēla virs savām galvām Latvijas čempionu kausu. Taču tagad tā jau ir pagātne, jo pašlaik ventspilnieki jau plānveidīgi un ļoti mērķtiecīgi sākuši gatavoties jaunajai sezonai. Tajā viņus gaida vairāki jauni izaicinājumi, tostarp arī dalība Čempionu līgas turnīrā.

Zirga gada koks – zirgkastaņa

Par šā gada koku Latvijas Dendrologu biedrība izvēlējusies parasto zirgkastaņu. Lielākā Latvijas zirgkastaņa aug Ventspilī, Reņķa dārzā, Kuldīgas ielas malā.

7.lpp. Darbs un nauda. Autoostā var paēst jebkurā laikā

Mūsu aizejošā nacionālā valūta – lats – uz visiem laikiem paliks uzņēmuma Latta nosaukumā. Uzņēmums nesen nosvinējis savu 20 gadu jubileju. Dibinātāji uzskata, ka Latvijas latiņš viņiem ir kļuvis par veiksmes un labklājības talismanu, nosakot prioritātes kompānijas darbībā. Uzņēmumam Latta pieder mūsu pilsētā vienīgā diennakts kafejnīca autoostā.

Par drošību rūpējas paši

Ventspils tirgotāji salīdzinoši mierīgi pārdzīvo grūtāko eiro ieviešanas periodu, kad apgrozījumā paralēli ir divas valūtas – lati un eiro, līdz ar to arī skaidras naudas apjoms veikalos ir palielinājies. Katru dienu latu apgrozījums samazinās, dzīve ieiet ierastajās sliedēs, taču tagad jau ar eiro.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: