Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ripo gan lati, gan eiro

Latvija kļuvusi par eirozonas 18. dalībvalsti. Amatpersonas saņem apsveikumus, bet tirgotāji raujas melnām mutēm. Īpaši saspringtas būs pirmās divas nedēļas, kamēr oficiāla nauda Latvijā skaitīsies gan lats, gan eiro. Veikalos būs jānodrošinās ar pietiekamu daudzumu eiro monētu, kas ir izaicinājums mazajiem lauku veikaliņiem, jo tiem banka nepiegādā skaidru naudu. Glābj pasta nodaļas.

Pirmais bērniņš – 1. janvārī

Jaunā gada pirmajā dienā, 1. janvārī, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas dzemdību nodaļā pasaulē nāca puisītis, kuram vecāki jau devuši vārdu Roberts.

2.lpp. Viedoklis: «Tāpat vien», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Smalkās pasaules pazinēji apgalvo, ka Ziemas saulgrieži ir laiks, kad Dievs nolaižas uz zemes un ienāk katrā mājā, tie ir gaismas un dzīvības atgriešanās svētki, savukārt vasaras saulgriežos debesu vārti ir vaļā, lai cilvēki domās un darbos varētu vērsties pie Dieva.»

3.lpp.

Arāja darbs saņem kolēģu atzinību

Ilggadējais Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs saņēmis Valsts policijas apbalvojumu Goda zīme.

Dāvanā saņem Ventas Balsi

Jau piekto gadu 15 ventspilnieki saņem īpašu Ziemassvētku dāvanu – iespēju visu jauno gadu savā pastkastītē saņemt iecienīto laikrakstu, bez kura daudziem ikdiena ir neiedomājama jau teju 50 gadus.

Jaunais gads iesācies pozitīvi

Jaunā gada svētku dienas Ventspilī un novadā aizritējušas bez nopietniem incidentiem.

4.lpp.

Jaunais gads nesīs pārmaiņas

Cilvēku vienmēr tirdījusi interese uzzināt, ko sola rītdiena. Nereti jauna gada sākums ir laiks, kad uzstādām jaunus mērķus un vēlamies ielūkoties nākotnē, tāpēc savu redzējumu par uzdevumiem, kas cilvēkiem būs jārisina šogad, piedāvā Ansis Tenteris un Aiga Teko no www.visumalaiks.lv. Plašāk par viņiem kādā no janvāra Ventas Balss numuriem.

5.-6.lpp. TV Programma

7.lpp.

Laukos maciņos vēl ierastā nauda

Ventspils novada pagastos cilvēki pamatā turpina norēķināties ar latiem, eiro valūtā vietējos veikalos maksā tikai retais.

Jābūt modriem

Jaunā nauda ir izaicinājums apķērībai. Ja pie rokas nav eiro kalkulatora vai modernas aplikācijas viedtālrunī, pierast pie jaunajām vērtībām un naudas nebūt nav viegli.

Tirgū pagaidām mierīgi

Tirgus laukums pirmajā šī gada darba dienā bija neierasti tukšs un kluss, jo ārpusē nopērkami vien kartupeļi, segtajā paviljonā – arī gaļa un dārzeņi. Īsti nav saprotams, kas aizslaucījis darbīgos tirgotājus – atnākušais eiro vai pirmssvētku laikā krātais nogurums.

8.lpp. Sports. Draudzības spēlē izplūcas arī vārtsargi

Pirms gadumijas īsti svētki bija sarīkoti Ventspils hokeja cienītājiem – ventspilnieki draudzības mačā tikās ar Kanādas Trinity Western Universitātes komanda Spartans, kas pirms tam bija aizvadījusi arī vairākus treniņus ar Ventas 2002 hokejistiem.

Lielais šorttreks atgriežas Ventspilī

Pēc gada pārtraukuma rekonstruētajā Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē šīs nedēļas nogalē atkal notiks Danubia Cup LatviaOpen, vienas no Eiropā lielākajām šorttreka sacensībām.

Volejbolisti starp līgas līderiem

Pielikts punkts Latvijas Nacionālās volejbola līgas regulārā čempionāta pirmajam aplim. Savā ziņā negaidīti labs sniegums čempionāta pirmajā cēlienā padevies VK Ventspils volejbolistiem viņi 11 spēlēs izcīnījuši astoņas uzvaras un ieņem augsto trešo vietu kopvērtējumā.

9.lpp. Otrā jaunība. Lai jaunais gads labāks par iepriekšējo

Par spīti daudzajām grūtībām un likstām, ar kurām piepildīta daudzu pensionāru ikdiena, Ventspils pensionāri joprojām spēj priecāties par dzīvi, būt pateicīgi liktenim par mazām un lielām dāvanām un pat visgrūtākajos brīžos atrast pozitīvu emociju avotu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: