Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca par pašvaldības piešķirto finansējumu iegādājusies jaunas medicīniskās iekārtas, kas uzlabos veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanas iespējas pilsētas iedzīvotājiem.

Katru gaduVentspils dome slimnīcai piešķir finansējumu medicīnisko tehnoloģiju iegādei, un šogad piešķirtie 109 tūkstoši latu izlietoti vairāku iekārtu iegādei. Tai skaitā nopirkts jauns stacionārais rentgens un pārvietojamais rentgens, bet ar jaunu dzemdību galdu modernizēta vēl viena dzemdību zāle.

 

Tāpat par pašvaldības piešķirto finansējumu šogad tiks uzsākta un nākamgad pabeigta otra acu ārsta ambulatorā kabineta iekārtošana, kuram tiks iegādāts arī mūsdienīgs digitālais foropters redzes funkciju pārbaudei. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova skaidro, ka pieprasījums pēc acu ārsta ir ļoti liels, tādēļ vēl viena acu ārsta kabineta izveide ir nepieciešamība. Tas ļaus samazināt gaidīšanas rindas.

 

Širova uzsver, ka par pašvaldības nozīmīgo ikgadējo ieguldījumu ir liels gandarījums, jo slimnīca cenšas, lai visi nepieciešamie veselības aprūpes pakalpojumi un izmeklējumi būtu pieejami tepat uz vietas Ventspilī un cilvēkiem pēc iespējas mazāk būtu jādodas uz citām pilsētām. Un pašvaldība šajā ziņā ir liels palīgs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: