Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Palīdzēsim Andrim dzirdēt

Par Ventspils Augstskolas tradīciju kļuvis labdarības projekts Radi brīnumu, kas ziemas saulgriežu laikā palīdz piepildīt kāda cilvēka lolotu sapni par pilnvērtīgu dzīvi.

Sāk atdzīvoties autotirgus

Pozitīvas tendences parādījušās autotirgū – cilvēki pērk arvien jaunāka izlaiduma automašīnas, kas liecina par ekonomiskās krīzes seku mazināšanos.

2.lpp. Viedoklis: «Līniju vilcēji », laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Valsts prezidents Andris Bērziņš ne reizi vien teicis, ka Latvijai ir vajadzīga valdība, kuru atbalsta pārliecinošs Saeimas vairākums. Pašreizējai valdībai šāda atbalsta nebija. Tādēļ valdības krišana ir loģiskas sekas valdības nespējai pildīt tai dotās varas funkcijas. Zolitūdes traģēdija bija kā pēdējais piliens.»

3.lpp.

Pie domes būs jauna autostāvvieta

Darba dienās pie pilsētas domes Jūras ielā 36 nav viegli atrast vietu automašīnas novietošanai. Reizēm apmeklētājam ir jāapbrauc viss kvartāls, lai atrastu vietu, kur nolikt savu mašīnu. Pilsētas dome ķērusies pie jautājuma risināšanas par papildu autostāvvietas izbūvi.

Valdībā grib redzēt zaļzemniekus

Valsts prezidents Andris Bērziņš sācis konsultācijas ar politiskajām partijām par nākamās valdības veidošanu. Netiek izslēgts, ka tajā aicinās arī zaļzemniekus, kuru frakcijā strādā arī ventspilnieki.

4.lpp.

Kuģi rotās pilsētas vidi

Drīzumā zvejas kuģu vēsturiskā ekspozīcija, kuru vāc Ventspils muzejs, kļūs daudzveidīgāka, jo to papildinās citu veidu eksemplāri. Eksponāti stāstīs par aizejošo laiku, padarot krāšņāku pilsētas vidi Ventas un Dienvidu mola tuvumā, bet nākotnē, iespējams, arī Pārventā.

Uzsākta Ziemassvētku pabalstu izmaksa

Lai gaiši svētki ienāktu ikkatrā mājā un ģimenē, Ventspils pilsētas pašvaldība iedalījusi līdzekļus Ziemassvētku pabalstiem – pensionāri un invalīdi tos sākuši jau saņemt.

5.lpp. Ventiņi pasaulē. Latvijā nekam nebūtu jāmainās

«Es nebūt nesaku, ka Anglija ir sapņu zeme un ka Latvija man to nespētu sniegt, bet šeit ir vieglāk sākt un mēģināt, jo neviens nerādīs ar pirkstu, ja nesanāks,» stāsta Kristīne Kalnkaziņa, kas no Ventspils uz Londonu pārcēlusies pirms četriem gadiem.

Iespēja ielikt sevi citādā vidē

«Neatsverama pieredze un dzīves skatījums. Unikāla iespēja ielikt sevi citādā vidē,» studiju apmaiņas programmu Erasmus vērtē Ventspils Augstskolas (VeA) vadībzinātņu 4. kursa students Nauris Mālītis, kurš jau kopš 1. septembra studē Beļģijā.

6.lpp. Sports. Noteikti Gada atzinības sportā 2013 nominanti

Paziņoti kandidāti visās balvas Ventspils Gada atzinībasportā nominācijās. Septiņās nominācijās – Labākais sportists, Labākāsportiste, Labākais treneris, Entuziasts sportā, Paraugs sportā, Mūža ieguldījums sportā un Cerība sportā – šogad pavisam kopā nominēti 34 kandidāti.

Pirmajā dāmu derbijā triumfē SK Cēsis

Pēdējās sezonās galvenā cīņa Latvijas sieviešu basketbolā vienmēr izvērsusies starp SK Cēsis un TTT/Rīga basketbolistēm. Nekāds izņēmums nebija arī šāgada pirmais derbijs, kurā uzvaru ar 58:50 svinēja Armanda Krauliņa trenētā un Kristīnes Silarājas pārstāvētā SK Cēsis vienība.

Rubenis noslīd uz 15. vietu Pasaules kausā

Vācijā, Vinterbergas trasē, notika Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā trešā posma sacensības. Tajās ne pārāk veiksmīgs starts padevās Mārtiņam Rubenim, jo viņš finišēja tikai otrā desmita pašās beigās (19. vietā), piekāpjoties arī jaunajam Latvijas talantam Kristapam Mauriņam.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts - Vendzavas

Ziru pagasta Vendzavu ciemā svilpo nebēdnīgs vējš. Te tam ir, kur ieskrieties – tas izmet loku gar Ventas upes krastu un iedrāžas ciemnieku sētās. Daudzi, kas agrāk te dzīvojuši, vairs nav, taču vējš atpūtis šurp citus ļaudis, kurus satikām rudenīgajā dienā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: