Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs saņēmis Kurzemes Tūrisma asociācijas balvu „Lielais Jēkabs 2013” nominācijā „Par dižu ieguldījumu Kurzemes tūrisma attīstībā”.

Apskati pasākuma foto!

Pasniedzot Lembergam šo balvu, Kurzemes tūrisma asociācija ir novērtējusi Ventspils pilsētas pašvaldības vadītāja darbu mērķtiecīgā tūrisma attīstīšanā Ventspilī pēdējo 15 gadu laikā, kas pozitīvi ietekmējis arī visa reģiona attīstību.

Pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās, domājot, kā dažādot pilsētas ekonomiku, Ventspils pilsētā sāka attīstīt tūrismu. Domājams, retais Latvijā tobrīd ticēja, ka pilsētu, kurā dominēja osta, naftas, ogļu un citu preču pārkraušana, ir iespējams izveidot par pievilcīgu tūrisma galamērķi. Jāņem vērā arī tas, ka Ventspils pēc būtības atrodas pussalā, līdz ar to uz šejieni nenokļūst caurbraucot – uz Ventspili ir jābrauc speciāli. Taču, Aivara Lemberga vadītajai komandai mērķtiecīgi strādājot, ir izdevies panākt, ka vienā pilsētā līdzās sadzīvo gan osta un rūpniecība, gan sakārtota, kvalitatīva pilsētvide.

Šodien Ventspils ir kļuvusi par vienu no 10 Latvijas tūristu apmeklētākajām vietām. To dēvē par Latvijas rietumu galvaspilsētu, puķu un strūklaku galvaspilsētu, par ģimenei ar bērniem un senioriem draudzīgu. Pilsētas atpazīstamību pasaules mērogā vairo uzstādītais Ginesa rekords – pasaulē garākā ziedu paklāja izveidošana, starptautiskie mākslas, mecenātisma un kultūras projekti – „Govju parāde” un Eirovīzijas nacionālās atlases klātesamība, kā arī pilsētas mārketinga kampaņā „Valsts valstī” īstenotā iecere par savu naudu – ventiem. Jāatzīmē, ka Ventspils ventu kampaņa dala 2.-3. vietu komunikāciju nozarē respektētā sabiedrisko attiecību ikgadējā ziņojuma „Holmes Report” pētījumā par 2013. gada Globālā radošuma indeksu (2013 Global Creative Index). Indeksa piešķiršanā tika analizēti sabiedrisko attiecību kampaņu pieteikumi un uzvarētāji, vērtējot kampaņu sasniegumus 12 mēnešu periodā dažādos starptautiskos sabiedrisko attiecību kampaņu konkursos.

Novērtējot A.Lemberga lomu Kurzemes tūrisma attīstīšanā, KTA valdes priekšsēdētājs Artis Gustovskis uzsver: „Pilsēta, kas attīstās, kļūst ceļotājiem pievilcīga un atpazīstama, veicina tūristu plūsmu un ekonomisko aktivitāti arī citās pilsētās. Aivara Lembergs ir Latvijā pirmais mērs, kurš tik daudz iniciatīvas un degsmes veltījis jaunu tūrisma produktu – Slēpošanas kalna, Piedzīvojumu parka, Ūdens piedzīvojumu parka, Pludmales akvaparka, observatorijas, planetārija – radīšanā.”

„Lielā Jēkaba” balvas ir vērtīgas dārgmetāla medaļas, kuras veidojis Liepājas mākslinieks Reinis Kuncītis pēc Hercoga Jēkaba 1644. gadā Jelgavā kaltā sudraba dāldera līdzības. Balvas pasniegšanas ceremonija notika Liepājā, atpūtas centrā „Libava”.

Tieši pēc nedēļas 6. decembrī apritēs 25 gadi, kopš Aivars Lembergs vada Ventspils pilsētas pašvaldību. 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: