Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Akums nokūlis kukurūzas sēklu

Z/s Akmeņkalni saimniekam Kārlim Akumam vienmēr ir bijis raksturīgi racionāli lēmumi. Tagad viņš pievērsies kukurūzas sēklas audzēšanai. Ar nupat nokulto sēklas kukurūzu viņa saimniecībā svinētas apkūlības.

Šokējoši – bērni izdur kaķēnam acis

Klusajā Līgatnes ieliņā notikušais veselam saprātam nav aptverams – bērni izdūruši pavisam mazam kaķēnam actiņas.

 

2.lpp. Viedoklis: «Veselā miesā vesels gars», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka

«Daudzi vecāki nezina, ka fiziskās aktivitātes, kustība un svaigs gaiss atstāj pozitīvu ietekmi uz bērnu spēju apgūt zināšanas. Jau no agras bērnības, pat zīdaiņu vecuma, fiziskās aktivitātes ir cieši saistītas ar smadzeņu attīstību. Tā apgalvo mediķi. Ne velti sākotnēji par bērna veselību, tostarp par garīgo veselību, ārsti pārliecinās, sekojot līdzi bērnu kustībām. Domāšana un kustību veiklība attīstās vienlaikus. Mudinot bērnus kustēties, būt fiziski aktīviem, mēs palīdzam asināt viņu prātu.»

 

3.lpp.

Nodokļu blēži pie ārsta maksās vairāk

Valdība apstiprinājusi likumprojektu, kas paredz sasaistīt nodokļu maksājumus ar veselības aprūpes pakalpojumiem. Tiem, kas nemaksā nodokļus, slimnīcās vajadzēs maksāt vai nu pilnu maksu, vai ik mēnesi vajadzēs veikt apdrošināšanas maksājumu 28 eiro.

Piespriež ārstēšanos psihiatriskajā nodaļā

Sievietei, kas kopā ar diviem puisīšiem ielēca Ventā, Ventspils tiesa noteikusi piespiedu ārstēšanos specializētajā psihiatriskajā nodaļā ar apsardzi.

Pārtikas pakas vēl var saņemt

Eiropas Komisijas bezmaksas pārtikas paku izdale raisa šīs palīdzības saņēmējiem dažādas emocijas – pateicību, aizvainojumu un neapmierinātību. Nevalstiskās un komercorganizācijas, kuras dala pārtikas pakas, dara visu, kas ir to spēkos.

 

4.lpp.

Daļiņa Ventspils galvaspilsētas centrā

Tūristiem tagad ir iespēja iepazīties ar informāciju par Ventspils Livonijas ordeņa pili arī Latvijas galvaspilsētas centrā.

Puiši, kas debesis redz mazliet citādi

«Secinājām, ka pasniegšanas veids ļoti atšķiras no tā, kā to darām mēs,» atgriezies no planetārija darbinieku pieredzes apmaiņas brauciena Francijas pilsētā Sentetjēnā, saka viens no Jaunrades nama planetārija lektoriem Jānis Dalbiņš.

Pilsētas viesnīcas reklamēs vienoti

Pilsētas domes Tūrisma komisija un uzņēmēji, kuru pakalpojumi saistīti ar Ventspils viesu izmitināšanu, apsprieduši izmaiņas Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.visitventspils.com un nolēmuši izveidot jaunu sadaļu Kur palikt?.

 

5.lpp. Izglītība. Mīļuma rītā iesaista arī citādos bērnus

Bērnudārza Eglīte telpās darbojas arī 2. pamatskolas bērni, kuri mācās C līmeņa klasēs. Viņi te jūtas kā mājās, iekļaujas kolektīvā, ir pieņemti un saprasti un sadarbojas ar citiem iestādes bērniem.

Plāno vairāk sporta stundu

Ar 2015. gada 1. septembri obligāto sporta stundu skaitu skolās ministrija plāno palielināt no divām līdz trīs stundām nedēļā.

 

6.lpp. Sports. Vaitkus un Kolokoļenkins spēlēs Norvēģijā

Futbolisti Jānis Vaitkus un Maksims Kolokoļenkins, kas vairākas sezonas aizvadījuši arī FK Ventspils galvenajā komandā, kā arī spēlējuši gan vairākos Latvijas, gan ārzemju klubos, par nākamo pieturvietu savā karjerā izvēlējušies Norvēģiju, kur pārstāvēs tās 3. līgas komandu Hammerfesta.

Frisbijistiem pirmās spēles un uzvaras

Startējis astotais Latvijas frisbija čempionāts. Šosezon atšķirībā no pagājušās sezonas, kad Ventspili pārstāvēja viena komanda, tajā piedalās veselas trīs vienības: Flying Worms, ProbablySome Latvians un Hands Up.

 

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: