Tuvojas vieni no gada gaidītākajiem svētkiem – Ziemassvētki. Šajos svētkos mājās smaržo pēc piparkūkām, istabā spoži mirdz eglīte un blakus ir mīļie cilvēki. Bet ne visiem...

Portālā draugiem.lv uzzinājām par kādu skaistu labdarības akciju, ko šoreiz organizē ugālnieks Lauris Vasiļjevs, viņa mamma Iveta Pete un draugi Kristīne, Toms un Ģirts Litvini. Lauris, redzot, ka Ugālē un tās apkārtnē ir cilvēki, kam neklājas viegli, nolēmis Ziemassvētkos iepriecināt trūcīgos ļaudis un vientuļos pensionārus. Lauris, uzrunājot cilvēkus raksta “Vai esi pamanījis, ka Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem? Mums visiem šie svētki saistās ar dāvanām un prieku,bet, diemžēl, mūsdienās ir daudz cilvēku, kuri nespēj to atļauties. Redzot to visu un gribot palīdzēt,esam nolēmuši nesēdēt rokas kabatā salikuši. Ugāles pagastā ir daudz trūcīgu ģimeņu un vientuļo pensionāru,kuriem konfekte, rotaļlieta vai grāmatiņa rada lielāku prieku nekā mēs spējam iedomāties. Varbūt arī Tu aizdomājies un vēlies palīdzēt?”.

Jā, arī Tu vari palīdzēt šiem cilvēkiem, nogādājot “Ugāles Kafejnīcā” kādu dāvaniņu, bet Ziemassvētku rītā Lauris, viņa mamma un draugi parūpēsies, lai tās nonāktu īstajās rokās - pie trūcīgajām ģimenēm, kā arī vientuļajiem pensionāriem.

Jautājām Laurim, labdarības akcijas “No sirds uz sirdi” galvenajam iniciatoram, lai pastāsta, kā radusies šī ideja un viņš stāsta, ka mamma Iveta darbojas Ugāles zupas virtuvē, un tieši tur ir iespējams redzēt, cik daudz ir cilvēku, kuriem neklājas viegli. Kafejnīcas īpašnieki ir Laurim un viņa mammai labi draugi, tāpēc uzzinājuši, ka arī viņi var palīdzēt, viņi ne mirkli nešaubījās un piekrita, ka cilvēki savus ziedojumus varēs nogādāt tieši pie viņiem – kafejnīcā.

Līdz šim cilvēki ir ziedojuši bērnu drēbītes un apavus, kā arī citas mantas, bet privātveikaliņi solījuši piegādāt mandarīnus un dāvanu maisiņus. Iepriecināt gribas pēc iespējas vairāk cilvēku, tāpēc Lauris cer, ka daudzi vēl tikai grasās dalīties Ziemaasvētku priekā. Ziedojumi tiks pieņemti līdz 23. decembrim. Šīs pašas dienas vakarā labdarības akcijas rīkotāji paši ceps arī pīrāgus un piparkūkas, bet pēc tam dosies uz Usmas pansionātu, lai iepriecinātu arī pansionāta ļaudis ar pašceptiem gardumiem.

Lauris saka, ka šādus pasākumus citur Eiropā rīko tieši jaunieši, tāpēc viņš vēlas arī mūspuses jauniešus iedrošināt uz labiem darbiem, jo, kā saka – labie darbi vienmēr atmaksājas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: