Dome atbalstījusi grozījumu veikšanu saistošajos noteikumos Nr.10 ,,Par Ventspils pašvaldības pabalstu talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai”.

Sagatavotie grozījumi saistošajos noteikumos galvenās izmaiņas paredz punktā, kurā noteikta pabalsta aprēķināšanas kārtība. Pašlaik, aprēķinot pabalsta apmēru, tiek pielietota formula, kura iekļauj studenta vidējās atzīmes līmeni, izglītības iestādes atrašanās vietu (Ventspils pilsētā vai ārpus tās), ģimenes ienākumu līmeni (trūcīga vai maznodrošināta), kā arī apgūstamo izglītības programmu (profesionālā vidējā vai augstākā izglītība). Pielietojot šādu formulu, pie noteiktiem nosacījumiem veidojas pabalstu apmēri, kuri ir nemainīgi.

Ņemot to vērā, turpmāk visi iespējamie 12 pabalstu apmēri tiks izteikti skaitļos, un ikvienam studentam būs skaidri redzams, uz cik lielu pabalstu iespējams pretendēt. Izsakot skaitļos, visi pabalstu apmēri tiks saglabāti esošajā līmenī, neviens no tiem netiks mainīts.

Papildu augstāk minētajiem grozījumiem, saistošajos noteikumos arī precizēts, kādās izglītības programmās studējošajiem ir tiesības pretendēt uz noteikumos noteiktajiem pabalstiem.

Pabalsts talantīgo trūcīgo un maznodrošināto jauniešu izglītībai ir pieprasīts, un katru gadu iespēju saņemt šo pašvaldības materiālo atbalstu mācību turpināšanai izmanto aptuveni 60 jaunieši.

Pabalstu var saņemt trūcīgi un maznodrošināti jaunieši, kuri apgūst profesionālās vidējās izglītības, arodizglītības vai augstākās izglītības programmu pilna laika klātienē un ir vecumā no 15 līdz 25 gadiem (ieskaitot), un kuru vidējā atzīme semestrī vai sesijā nav zemāka par 6,5 ballēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: