Ventspils poliklīnikā jau kopš septembra ir pieejami krūts vēža skrīninga izmeklējumi, ko apmaksā valsts. Izmeklējumi tiek veikti ar mūsdienīgu digitalizētu mamogrāfijas iekārtu.

Ar šo iekārtu izmeklējuma veikšana notiek pacientam draudzīgākā un ērtākā veidā nekā ar vecās paaudzes mamogrāfijas iekārtām. Izmeklējumi tiek veikti tām sievietēm, kuras saņēmušas valsts uzaicinājumus bez maksas veikt krūts vēža skrīningu. Šādus uzaicinājumus ik pa diviem gadiem saņem sievietes vecumā no 50 līdz 68 gadiem. Izmeklējumi tiek veikti profilakses nolūkā valsts programmas ietvaros, un par tiem pacientei nekas nav jāmaksā.

 

Ar jauno, moderno iekārtu var iegūt digitālus attēlus, kas ir ļoti būtiski agrīnai krūts vēža diagnostikai. Digitālā attēla kvalitāte ir daudz labāka, ar lielāku izšķirtspēju, tādējādi ir iespējams redzēt smalkākas struktūras un agrākā stadijā diagnosticēt ļaundabīgos veidojumus. Jāuzsver, ka Ventspils poliklīnika ir vienīgā medicīnas iestāde Ziemeļkurzemē, kur tiks veikti digitāli mamogrāfijas uzņēmumi. Dodoties uz izmeklējumu līdzi jāņem uzaicinājuma vēstule, kura vienlaikus ir arī nosūtījums valsts apmaksātam izmeklējumam, kā arī vēstulei pievienotā skrīningmamogrāfijas karte. Ginekologa nosūtījums nav nepieciešams. Vēlams līdzi paņemt arī visus iepriekšējos krūts dziedzeru izmeklējumu rezultātus, ja tādi ir.Uzaicinājuma vēstule ir derīga divus gadus – līdz nākamās uzaicinājuma vēstules saņemšanai, tomēr tiek ieteikts izmeklējumu veikt trīs mēnešu laikā no vēstules saņemšanas dienas.

Ar digitālo mamogrāfiju tiek veikti arī diagnostiskie izmeklējumi, ja ārsts tos pacientei ir nozīmējis aizdomu gadījumos par audzēju, vai arī kontroles nolūkos, ja iepriekš ir konstatētas kādas novirzes.

 

Jāatgādina, ka poliklīnika šogad sākusi strādāt arī ar jaunu digitālo rentgenogrāfijas iekārtu, ar kuru var veikt visa veida rentgena uzņēmumus, tai skaitā kaulu rentgenuzņēmumus pēc dažādiem lūzumiem, kā arī plaušu izmeklējumus tuberkulozes, pneimonijas un citu slimību gadījumos. Izmeklējumiem tiek izmantota jaunākās paaudzes tehnoloģija, kas nodrošina daudz mazāku jonizējošo strāvojumu un pacients saņem mazāku staru devu, kas tiek uzrādīta arī izmeklējumu rezultātu izdrukā.

 

Pirms izmeklējumu veikšanas pacientiem vēlams piezvanīt uz poliklīnikas reģistratūru pa tālruni 636 22131.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: