Tuvojoties valsts svētkiem, Valsts prezidenta kancelejas Ordeņu kapituls nolēmis valsts augstākos apbalvojumus piešķirt vairākiem zinātniekiem, sabiedriskajiem darbiniekiem, māksliniekiem, mediķiem, militārpersonām un sportistiem.

Apbalvojumi tiks pasniegti svinīgā ceremonijā Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, Rīgā, Melngalvju namā. Apbalvojamo vidū ir arī politiķis, matemātikas doktors Jānis Vucāns, kuram piešķirts Trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordenis.

 

Kā ziņo Valsts prezidenta kancelejas preses dienests, Jānis Vucāns tiek iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri „par nopelniem augstākās izglītības un zinātnes attīstībā, un informācijas tehnoloģiju industrijas attīstības veicināšanā Latvijā”.

 

Matemātikas doktors Jānis Vucāns ir labi pazīstams ventspilniekiem: ilgus gadus darbojies kā Ventspils Augstskolas rektors, kā arī bijis Ventspils pilsētas domes deputāts. 2009. gadā Jānis Vucāns bija par savu darbu saņēmis ventspilnieku atzinību, iegūstot Ventspils pilsētas domes Balvu. Kopš 2010. gada Vucāns ir Latvijas Republikas Saeimas deputāts, pašlaik – 11. Saeimas sekretāra biedrs.

 

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: