No Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) puses vērojama absolūta vienaldzība attiecībā uz Ventspils Tirdzniecības ostas (VTO) plāniem turpināt akmeņogļu pārkraušanu atklātā veidā Ventspils dzīvojamo rajonu tuvumā un ventspilnieku tiesībām dzīvot tīrā vidē.

Preses konferencē šādu viedokli pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Valsts vides dienests (VVD) 4. novembrī stividorkompānijai ir izsniedzis atļauju piesārņojošai darbībai, neraugoties uz domes un iedzīvotāju iebildumiem pret ogļu putēšanu pārkraušanas laikā. Atļauja pašlaik jau ir spēkā.

Iebilstot pret Ventspils ostas stividorkompānijas VTO plāniem atjaunot akmeņogļu pārkraušanu Pārventas dzīvojamo rajonu tuvumā un palielināt kravu pārkraušanas apjomus iepretim Ventspils vecpilsētai, Ventspils dome iepriekš bija vērsusies pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ar lūgumu neizsniegt VTO jauno piesārņojošās darbības atļauju ar tajā paredzētajiem nosacījumiem.

"Jāsaka, ka attieksme no VARAM puses turpina būt absolūti vienaldzīga. Tiek pilnībā ignorēts ventspilnieku viedoklis un intereses, un VARAM pilnībā strādā konkrētas kapitālsabiedrības, proti, VTO šaurās savtīgās interesēs, ignorējot ventspilnieku tiesības dzīvot tīrā vidē," preses konferencē norādīja Lembergs.

Vairāk skaties video!

Kā ziņots, jaunajā iesniegumā B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai iekļauta informācija par vēlmi atjaunot akmeņogļu pārkraušanu otrajā pārkraušanas kompleksā, pārkraujot gan akmeņogles (līdz 1,5 miljoniem tonnu gadā), gan arī dzelzsrūdu (līdz 1,5 miljoniem gadā), kas arī izraisa putēšanu. Savukārt pirmajā pārkraušanas kompleksā iepretim Livonijas ordeņa pilij plānots palielināt pārkrauto akmeņogļu apjomu 1,5 reizes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: