Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uz skatuves valda labdabīgs haoss

Nu... Sākam! – tā cits citu pirms iziešanas uz skatuves allaž uzmundrina Užavas dramatiskā teātra aktieri un viņu režisore Linda Ivzāne (pirmā no labās). Nupat viņi nosvinējuši jubileju, un iesākusies kolektīva 16. sezona.

Piegādā jauno flīģeli no Hamburgas

Vakar pie Jaunrades nama piebrauca balts kravas busiņš un tā darbinieki pirms paredzētā laika saņēma kvalitatīvo Hamburgas rūpnīcā pasūtīto flīģeli Steinway & Sons. Plānots, ka skaņotājs varētu to izpakot un noskaņot nākamnedēļ.

2.lpp. Viedoklis: «Sajūtu bizness», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Ēdināšanas jomas eksperti turpina vērtēt Ventspils kafejnīcas. Viņu spriedumus par to, kuri ir labākie, mēs vēl tikai uzzināsim. Interesanti būs atkal dzirdēt, ko nu eksperti mūspusē novērojuši, proti, kas viņiem paticis, kas ne. Skats no malas, protams, ir nepieciešams. Un, manuprāt, pateicoties konkursam, kas notiek gadu no gada, ēdināšanas uzņēmumu kvalitāte ir kļuvusi daudz labāka, ja salīdzinātu ar situāciju, kāda bija 90. gadu beigās, kad notika pirmais konkurss.»

3.lpp.

Skolotāji piketē pie Saeimas

Šodien pie Saeimas aptuveni 2000 pedagogi brīdinājuma piketā izsvilps nākamā gada budžeta projektu un tos deputātus, kuri gatavi to atbalstīt. Rīgā ieradušies piketētāji no visas Latvijas, tostarp Ventspils pilsētas un novada, prasot skolotājiem un zinātniekiem cienīgu atalgojumu un pierādījumu, ka izglītība ir prioritāte ne tikai politiķu vārdos.

Ātro lieta, visticamāk, atgriezīsies

Lai arī ātro palīdzību nesagaidījušā Edvīna Cunska lietā Ģenerālprokuratūrai tika lūgts kriminālprocesu ierosināt Rīgā, kur atrodas NMPD vadība, tomēr lieta, visticamāk, atgriezīsies Ventspils policijā.

4.lpp. Novadā. Atmiņas paliks muzejam

Lai apkopotu un pierakstītu cilvēku atmiņas par aizgājušiem laikiem, Zūru muzeja vadītāja Ilze Samoviča organizē vēstures pēcpusdienas un pulcē kopā Vārves pagasta ciemu ļaudis.

5.lpp.

Ar saules dziesmām izcīna godalgu

Ventspils Kultūras centra jauktais koris Līvzeme atgriezies no 10. starptautiskā koru mūzikas konkursa In Canto sul Garda 2013, kas norisinājās Itālijā, Rivas pilsētā pie Gardas ezera. Kora piedalīšanās šajā konkursā izrādījās veiksmīga – mājās pārvests sudraba diploms un vērtīga pieredze.

Zibakcija piesaista atlaižu ķērājus

Ventspils Ūdens piedzīvojumu parks vakar jau otro reizi rīkoja zibakciju, kas ventspilniekiem ļauj krietni lētāk izbaudīt ūdens un pirts priekus.

6.lpp. Sports. Martužanam sudrabs Eiropas čempionātā

Viļņā norisinājās Eiropas amatieru čempionāts spēkavīriem, kas reizē bija arī leģendārā lietuviešu atlēta Židrūna Savicka kausa izcīņa. Par ļoti patīkamu pārsteigumu tajā parūpējās ugālnieks Oskars Martužans, kas izcīnīja otro vietu.

Šorttrekistiem spēcīga pārbaude Itālijā

Sporta skolas Spars vadošie šorttrekisti bija devušies uz Bormio (Itālija), kur ar dažādām sekmēm startēja 22. starptautiskajās Alta Vatellina kausa izcīņas sacensības šorttrekā.

Matisonam pāris soļu līdz rekordam

Teicams starts Vācijā – Drēzdenes maratonā – padevās Aigaram Matisonam, vienam no mūsu vadošajiem garo distanču skrējējiem, – pusmaratona distancē viņš izcīnīja ļoti augsto sesto vietu kopējā vērtējumā un pirmo savā vecuma grupā, no Latvijas rekorda M40 vecuma grupā atpaliekot tikai par nieka trīs sekundēm.

7.lpp. Intervija. Patvērumam atvērta māja un sirds

MARIJA DIŠLOVA ir Ventspils Dzīvnieku aizsardzības biedrības priekšsēdētāja. Viņa ir tas dzenošais spēks, kas ar savu nenogurstošo darbību, neatlaidību un optimismu iedvesmo daudzus ventspilniekus rūpēties par bez saimnieka gādības palikušajiem kaķiem. Biedrība motivē darīt to gudri un tālredzīgi, ne tikai pasniedzot barību, bet sterilizējot un meklējot jaunus saimniekus uz ielas palikušajiem bēduļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: