No 7. novembra līdz 5. decembrim katru ceturtdienu Ventspils vidusskolēniem ir iespēja pilnveidot savas zināšanas dabaszinību jomā Ventspils Augstskolā.

Kā programmēt vienkāršas spēles, testus un atjautības uzdevumus? Vai izdosies radīt mehānismu, kas atšķir karstu no auksta? Cik liela nozīme ir satelītiem mūsu ikdienas dzīvē? Atbildes uz šiem un līdzīgiem jautājumiem varēsiet rast, apmeklējot mācības pie zinošiem Ventspils Augstskolas pasniedzējiem. Piecās nodarbībās vidusskolēniem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas datorzinātņu, elektronikas, un kosmosa tehnoloģiju nozarē.

 

Pateicoties Ventspils pilsētas domes atbalstam, jau sesto gadu 10. – 12. klašu skolēni šīs nodarbības var apmeklēt bez maksas.

 

Lai pieteiktos nodarbībām, skolēniem jāaizpilda pieteikuma anketa vai jāpiesakās skolās pie saviem dabaszinātņu skolotājiem. Sīkāka informācija Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā pa tālruni 27738823, 63629650vai e-pastu mic@venta.lv.

Pieteikšanās anketa un plašāka informācija par pasākumu ŠEIT!

 

Dabaszinātņu stundu laikā skolēniem bieži ir interese un jautājumi par tēmām, kuras tik plaši apskatīt skolu mācību plānā nav paredzēts. Tā 2008. gadā Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centram un pašvaldībai radās ideja par dabaszinātņu kursu rīkošanu vidusskolēniem pie augstskolas pasniedzējiem un maģistratūras studentiem.

 

Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šādi radošie izaicinājumi ļoti ieinteresē skolēnus, un liela daļa no viņiem labprāt vēlas šo kursu turpināt. Tas, ka nodarbības ir aizraujošas apliecina fakts, ka katru gadu 3-4 skolēni izvēlas studēt Ventspils Augstskolā Informācijas tehnoloģiju fakultātē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: