16. oktobrī plkst. 16.00 Ventspils Augstskolā D104 auditorijā notiks Ventspils Augstskolas profesora Andreja Jaunzema monogrāfijas "Mikroekonomika. Teorija un analīze" atvēršanas svētki.

Grāmata “Mikroekonomika. Teorija un analīze” paredzēta ekonomikas un vadības zinību akadēmiskajām studijām. Tas ir vidēji augsta teorētiskā līmeņa kurss, kas radies pateicoties dāņu profesora Mortena Hansena Eirofakultātē lasītajam kursam Microeconomics 120 stundu apjomā, ekonomikas teorijas 72 stundu kursam, ko Nordic Research Academy lasīja norvēģu profesors Arilds Seathers. Monogrāfija tapusi balstoties uz Jaunzema vairāku gadu desmitu ilgajām literatūras studijām, zinātniskajiem pētījumiem un pedagoģiskā darba pieredzi.

 

Sava veida inovācija Latvijas tradīcijās ir tā, ka grāmata veidota kā zinātniskas monogrāfijas un akadēmiska mācību teksta sintēze. Grāmatā ir didaktikas novitātes, kā arī organiski iekļauti recenzētie un publicētie autora zinātniskie raksti mikroekonomikā.

 

Kā norāda Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, profesore Baiba Rivža, "grāmata ir aktuāla, jo latviešu valodā līdz šim nav pieejama publicēta tik izvērsta analītiska rakstura grāmata mikroekonomikā. Materiāls ir unikāls."

 

Monogrāfiju izdevusi Ventspils Augstskola ar Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu.

 

Andrejs Jaunzems ir matemātikas doktors, profesors ekonomikas nozarē ekonometrijas apakšnozarē. Ilgāk par ceturtdaļgadsimtu strādāja Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, ir vairāk nekā 110 zinātnisku un metodisku rakstu un grāmatu autors, kā arī sarakstījis Maskavā recenzēto grāmatu "Математика для экономических наук. Общий курс" un grāmatu "Mikroekonomika. Vidēja teorētiskā līmeņa kurss". Tās ir lielākā apjoma grāmatas, kas jebkad attiecīgajā jomā ir publicētas Latvijā. Kopš Ventspils Augstskolas dibināšanas strādā Ventspils Augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātē par Ekonomikas teorijas un kvalitatīvo metožu katedras vadītāju. Bakalaura, maģistra un doktora programmās lasa lekcijas mikroekonomikā, matemātikā, statistikā, ekonometrijā, operāciju pētīšanā, finansu matemātikā, riska analīzē, izlietojuma-izlaides analīzē, lēmumu pieņemšanas kvantitatīvās metodēs, menedžmenta ekonomikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: