Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ārzemju vietā izvēlas Ventspili

Pateicoties lieliskajiem treniņu apstākļiem, uz Ventspili dzīvot pārcēlies panākumiem bagātais vieglatlēts, Latvijas vadošais kārtslēcējs Mareks Ārents.

Zīdaini tomēr atzīst par cietušo

Skandalozajā ķīlnieku lietā par cietušo tomēr atzīts arī zīdainītis, tādējādi apsūdzētajam – 19 gadus vecajam ugālniekam – par nodarīto draud bargāks sods.

 

2.lpp. Viedoklis: «Te ir mājas», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Līga Tīrmane

«Vairākkārt esam dzirdējuši no pašvaldības amatpersonām, ka Ventspils ir bērniem un ģimenei piemērota un senioriem draudzīga pilsēta, kā arī ideāla vieta biznesa ideju īstenošanai. Neatkarīgi no tā, vai iekļaujamies kādā no minētajām grupām, esam ventspilnieki, un lielākā daļa no mums ar to ļoti lepojamies. Šis lepnums ir pamatots arī tāpēc, ka ikdienā lietojam tos labumus, kas mūsu pilsētā ir pieejami.»

 

3.lpp.

Iedzīvotājiem rūp labiekārtošana

Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās iedzīvotāju telefonaptaujas dati rāda, ka pilsētas domes darbu kopumā pozitīvi vērtē 92% no 600 aptaujātajiem. Rezultāti liecina, ka visaktuālākā tēma pilsētā ir ar labiekārtošanu saistīti jautājumi.

Pedagogu algu jautājums virzās lēni

Izglītības un zinātnes ministrijas kļūdu dēļ skolotāji bez plānotā atalgojuma nepaliks. Saeima atbalstījusi 6 miljonu pārdali par labu pedagogu mērķdotācijām no citām budžeta pozīcijām. Vienlaikus šobrīd pedagogi cenšas panākt vienošanos ar ministriju par algu apmēru turpmākajiem gadiem.

 

4.lpp. Piemiņai. Dzīve kā leģenda. Jānis Kuģinieks (16.11.1918.– 09.10.2013.)

Pagājušās nedēļas vidū pa kļavu lapām piebirušo mūžības taku aizgājis muzikants un pedagogs Jānis Kuģiniekis, draugu vidū saukts par Jankiņu. Te palicis bagātā un ilgā mūža devums un darbi. Būdams mazliet vecāks par Latvijas valsti, Jankiņš pēc mēneša un dažām dienām būtu svinējis savu 95. dzimšanas dienu. Nu viņš uz mums laipni un tā kā mazliet šķelmīgi noraugās no rudenīgo mākoņu maliņas, apņēmis ap pleciem aizsaules dārzā atkal satikto sieviņu Valiju.

 

5.lpp. Kultūra. Maģija no tekstila māla

Filcēšana jeb vilnas velšana ir rokdarbu veids vilnas šķiedras apstrādei. Filcs no pirmā acu uzmetiena atgādina vati, taču tas ir arī mazliet maģisks – vajadzīgs tikai nedaudz pacietības un prieka, lai rastos visneiedomājamākie darbi, gluži tādi, kādi apskatāmi izstādē Pārventas bibliotēkā.

Muzikālie ogrēnieši gūst pozitīvisma devu

Jau rakstījām, ka vasarā pēc Ventspils Groove 2013 Ventspils mūziķi nedevās pelnītā atpūtā, bet gan gatavojās Ogres pilsētas svētkiem. Pēc ventspilnieku uzstāšanās Ogrē ogrēnieši izteica vēlmi viesoties arī pie mums un nesen to arī realizēja.

Mantojumu un tradīciju nedēļa

No 14. līdz 18. oktobrim jau trešo gadu noritēs UNESCO nedēļa, un šogad tā tiks aizvadīta, svinot Konvencijas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu 10. gadadienu.

 

6.lpp. Sports. Hondai trešais pieraksts Latvijas līgā

Arī šajā sezonā Latvijas telpu futbola augstākajā līgā redzēsim Hondas futbolistus – spēcīgākajā valsts čempionātā viņi startēs jau trešo reizi, bet pagājušajā sezonā tikuši arī pie bronzas medaļas.

Dāmām pirmā spēle būs ar 30+

Pavisam drīz basketbola laukumā izies arī BK Ventspils dāmu komanda – 20. oktobrī tā uzsāks cīņu Jaunajā sieviešu basketbola līgā (JSBL).

 

7.lpp. Iz pagājības...

...85 gadiem

1928. gads. Pilsētas apstādījumi. Iepriecinoši redzēt, ka pēdējā gadā pilsētas valde arvien vairāk sāk pievērst vērību mūsu pilsētas apstādījumiem. Tā atkal nupat tiek papildināti apstādījumi Kuldīgas ielas mazajā alejā un dēstīti kociņi un krūmiņi Jūras ielā gar laipām no Puškina ielas līdz Vasarnīcu ielai.

Anekdotes

– Vīrs pret mani kļuvis vienaldzīgs, – Marija sūdzas draudzenei.

– Pamēģini viņam nodemonstrēt savu jauno melno apakšveļu.

– Jau mēģināju.

– Un ko viņš?

– Palūrēja pa briļļu apakšu un jautāja, kas nomiris.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: