Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Akmentiņi triumfē Polijā

Ventspils popgrupa Jūras akmentiņi godam pārstāvējusi Latviju starptautiskā konkursā Folklowe Inspiracje Polijā, izcīnot divas no četrām galvenajām balvām.

Deputāte dodas pie bērniem

Latvijas Izglītības un zinātnieku arodbiedrība ir ieviesusi akciju Skolas diena, kuras mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par pedagogu darba ikdienu un rosināt lēmējvaras lielāku atbalstu pedagogu darba vides pilnveidei.

2.lpp. Viedoklis: „Jāprasa”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Valdības vadītāja un nozaru ministru priekšstats par to, kādam jāizskatās nākamā gada valsts budžetam, nodots apspriešanai Saeimas deputātiem. Valdības versija par nodokļu politiku, finanšu pārdali daudzos jautājumos nesakrīt ar organizāciju, asociāciju un pašvaldību viedokli. Taču nozaru pārstāvji ir tie, kuri ikdienā likumu, valdības normatīvo aktu efektu izbauda uz savas ādas.»

3.lpp.

Siltumapgādnieki mācās

Dažādu pašvaldību siltumtīklu darbinieki mācās cits no cita un dalās pieredzē. Šonedēļ uzņēmumā Ventspils siltums viesojās kolēģi no Liepājas, kuri iepazinās ar abu pilsētas katlumāju rekonstrukciju.

Meningīts – vasaras beigu un rudens slimība

Cikliski vīrusu meningīta saslimstības pieaugums, kāds šīs vasaras beigās un rudens sākumā tika novērots Ventspilī, notiek ik pa trim gadiem.

Parlamentārieši aicina uz tikšanos

Lai tiktos ar vēlētājiem, apmeklētu bērnu krīzes centrus un Ventspils slimnīcu, vienu dienu Ventspilī pavadīs Saeimas deputāti Dana Reizniece-Ozola, Aija Barča un Andris Bērziņš. Ikviens interesents gaidīts rīt pulksten 15 Ventspils Kultūras centrā.

4.lpp.

Apskata medaļas otru pusi

Pieredze un iespēja redzēt medaļas otru pusi – tā prakses braucienu uz Turcijas viesnīcu Letoonia vērtē Ventspils Tehnikuma audzēkņi. Turcijā sagaidījuši vairāki pārsteigumi, tomēr braucienu viņi vērtē pozitīvi.

5.lpp. Vide. Līdzsvara nodrošinājums

Nupat, 1. oktobrī, sācies lašveidīgo zivju sugu makšķerēšanas aizliegums, tādējādi nodrošinot to aizsardzību nārsta periodā. Liegums ilgs līdz 1. decembrim, bet dažās upēs – līdz pat 1. janvārim. Ventspils novadā tādas ir Rinda, Irbe, Stende un Rīva, kur makšķerēt līdz gada beigām drīkstēs tikai ar dabīgām ēsmām, tas nozīmē – paganīt vimbu vai vēdzeli.

Strādājam rudenīgajā dārzā

Kokiem lapas krāsojas zeltainas un sārtas, dārzos joprojām zied dālijas, kas nu sacenšas ar rudenīgajām mārtiņrozēm, miķelīšiem un samtenēm. Jā, mūspusē dārzi vēl pilnā krāšņumā, jo rudens salnas tos šogad saudzējušas.

6.lpp. Sports. Komandas spēlē uzvara pār Barsy

Jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu ar pārliecinošu uzvaru iesākuši pašreizējie tās čempioni BK Ventspils basketbolisti, kas pirmajā mačā, pateicoties dzelžainai aizsardzībai, savā laukumā ar 71:47 sagrāva Kazahstānas Barsy.

Smirnovs – piektais Kazahstānā

Mūsu vadošais riteņbraucējs Andris Smirnovs, kas pārstāv Latvijas komandu Rietumu-Delfin, izcīnījis augsto piekto vietu Kazahstānā notikušajās UCI 1.2. ranga vienas dienas sacensībās Tour of Almaty.

Principiāla cīņa ar lietuviešiem

Svarīgu un reizē arī ļoti principiālu cīņu FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā rīt aizvadīs Latvijas valstsvienības futbolisti, kas izbraukumā mērosies spēkiem ar Lietuvas spēlētājiem, kurus mūsējie pirms aptuveni mēneša Rīgā uzvarēja ar 2:1.

7.lpp. Izglītība. Veiksmīgi darbos iesaistās vecāki

Skolas padome Ugāles vidusskolā darbojas aktīvi un rosīgi. Ar vecāku gādību skolas vides labiekārtošanā iesaistījušies arī vietējie uzņēmēji.

Pateicas skolai un pedagogiem

Agnese Sipjagova šī gada vasarā absolvēja Ventspils 1. ģimnāziju. Tagad viņa studē starptautiskās attiecības prestižā augstskolā Maskavā. Jauniete ļoti novērtē ģimnāzijas skolotāju ieguldījumu viņas izaugsmē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: