Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jaunā bāze pievelk airētājus

Pagājusi pirmā sezona, kopš mūsu pilsētas airētāji trenējas jaunizbūvētajā airēšanas bāzē Dampeļi. Sportisti priecājas par jaunajām iespējām veikt dalītos treniņus – gan uz ūdens, gan telpās. Treneri saka: tas ir fantastiski. Turklāt lieliskie treniņu apstākļi veicinājuši arī audzēkņu pieplūdumu.

Siltumu nomainīs vēji

Šīs nedēļas sākums Ventspils pusē atnesis siltu un nedaudz lietainu laiku, taču nedēļas beigas laika apstākļu ziņā sola nopietnas izmaiņas.

 

2.lpp. Viedoklis: «Apsīks sapņi un ambīcija », laikraksta Ventas Balss žurnāliste Megija Zakalovska

«Veidojot Ventas Balss tematisko lapu Ventiņi ārzemēs, sarunas ar ārzemēs dzīvojošajiem nereti veidojas uz skumjas nots. Bet ne tāpēc, ka viņiem ietu slikti, jo tā tas nebūt nav. Viņa strādā lielās firmās, atrod līdzekļus interešu izglītībai, var atļauties ceļot un pat palīdzēt Latvijā palikušajiem radiniekiem. Un arī ne tāpēc, ka viņu ir tik daudz, un daudz ir tieši jauniešu. Skumji ir brīdī, kad šie jaunie cilvēki uzskaita lietas, kurām būtu jāmainās, lai viņi atgrieztos uz dzīvi Latvijā.»

3.lpp.

Pret ātrajiem vēršas policijā

Ventspils policija saņēmusi iesniegumu ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu par savlaicīgas palīdzības nesniegšanu.

Mastā plīvo Ekoskolas karogs

Ventspils 1. pamatskolā, 4. vidusskolā un Puzes pamatskolā kopš pagājušajās nedēļas plīvo starptautiskais Ekoskolas karogs – tas ir apliecinājums ilgstošam un aktīvam darbam vides jomā. Savukārt Ances pamatskola saņēmusi Latvijas ekoskolas nosaukumu.

Gotiņa gatavojas ziemai

Kādā izskatā ziemu pārlaidīs ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotā Ziedu govs Sarkanmuižas pļavā? Savas idejas gotiņas ziemas ietērpam piedāvājuši divi dizaineru uzņēmumi.

 

4.lpp. Politika. Nāves spriedums jaunajiem

Līdz ar budžetu pavadošo likumprojektu, kas paredz samazināt valsts sociālo apdrošināšanas iemaksu apjomu, sabiedrībai nezinot, ieviesta vēl kāda izmaiņa, kas negatīvi skar jaunos mazos uzņēmējus.

Budžeta tēriņus uzsauc pašvaldības

Valdība Saeimai apspriešanai nodevusi 2014. gada budžeta likumprojektu paketi. Deputāti to izskata un gatavo savus priekšlikumus. Taču Latvijas pašvaldību vadītāji jau šobrīd neatbalsta budžeta projektu, norādot, ka tas tiek veidots uz pašvaldību rēķina.

5.lpp. Kultūra. 20 gadu izglītojot jaunos māksliniekus

Jauno mācību gadu uzsākot, Ventspils Mākslas skola atzīmē savu 20 gadu jubileju. Tam par godu ikviens var apskatīt izstādi, kurā redzama jauno mākslinieku daiļrade.

Operdziedātāju pulks pieaug

11. oktobris ik gadu Ventspilī tiek aizvadīts opermākslinieces Alīdas Vānes jubilejas zīmē. Arī šis gads nav izņēmums, jo, lai godinātu solisti, klasiskās mūzikas koncertā pulcēsies jaunie mākslinieki, tostarp arī Rihards Millers.

Rūdolfs Liedags dzejā un mūzikā

«Skarbums, tieksme uz sauli un tajā pašā laikā liels siltums – tā ir Rūdolfa Liedaga būtība,» tā par Ventspils dzejnieku izteicās skolotāja Aija Bumbiere viņam veltītajā koncertā Pārventas bibliotēkā.

6.lpp. Sports. Viss sākās pirms 100 gadiem

Šogad aprit tieši 100 gadu, kopš Ventspilī aizvadīta pirmā futbola spēle. Lai gan tā beidzās ar zaudējumu, turpinājums tomēr izrādījās panākumiem un aizraujošiem notikumiem bagāts.

7.lpp. Darbs un nauda. Septiņos gados atbalstīts simts uzņēmumu

Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa inkubators sasniedzis nozīmīgu robežu savā darbībā. 100. uzņēmuma reģistrācija kļuvusi par apliecinājumu tam, ka uzņēmējdarbības vide mūsu pilsētā un reģionā ir dzīvotspējīga un sakārtota, uzskata Biznesa inkubatora pārstāvji.

Sola nodemonstrēt paraugtīrīšanu

Ventspils uzņēmums gatavs konkurēt ar Rīgas kompānijām biroju un ražošanas telpu uzkopšanas jomā. Atrodoties blakus ar klientam, ventspilnieki saskata savas priekšrocības – lielāku operativitāti un mobilitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: