23. septembrī plkst. 18.00 „Dzejas dienu 2013” noslēguma pasākuma „Dzejas dižkoki. Ojārs Vācietis un Imants Ziedonis” laikā, Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks Ventspils pilsētas domes un Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas izcilības stipendiju piešķiršanas apbalvošanas ceremonija.

Pasākumā piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri - Vilis Daudziņš un Kaspars Znotiņš, kā arī mūziķis Jēkabs Nīmanis.

 

Izvērtējot iesūtītos pieteikumus un veicot kultūras organizāciju aptauju, žūrija lēma 2013. gadā atbilstoši nolikumam Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils pilsētas domes stipendijas 2 kategorijās piešķirt nopelniem bagātam latviešu rakstniekam - dzejniekam un tulkotājam Leonam Briedim un jaunam, perspektīvam literātam - rakstniekam Jānim Joņevam.

 

Stipendijas tiek piešķirtas katru gadu, un tās paredz stipendiju 300 latu apmērā, kā arī četru nedēļu dzīvošanu Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā.

 

Līdz šim stipendijas piešķirtas šādiem nopelniem bagātiem autoriem: Valdim Biseniekam, Andrim Kolbergam, Knutam Skujeniekam, Imantam Auziņam, Uldim Bērziņam, kā arī jauniem un perspektīviem literātiem: Andrim Ogriņam, Arvim Vigulam, Artim Ostupam, Alisei Zariņai, Jānim Vādonam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: