Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pedagogi negrasās padodies

Cīņa par pedagogu atalgojumu ieņēmusi savdabīgu virzību. Arodbiedrība ir gatava sarunām, izvērtējumiem un ieklausās argumentos, taču valdības ministri gan nevar savstarpēji vienoties. Tikmēr skolotāji sākuši jauno mācību gadu, bet pieļauj iespēju oktobrī streikot, ja vienošanos ar valdību par atalgojumu netiks panākta.

Ģimeni grūti atrast īres dzīvokli

«Kas kontrolē dzīvokļu tirgu mūsu pilsētā?! Dzīvokļi tiek izīrēti par astronomiskām summām, kādu ģimene ar bērniem nevar atļauties,» satraucas 4 bērnu mamma un dalās ar savu rūgto pieredzi dzīvojamās telpas meklējumos.

2.lpp. Viedoklis: «Galvu augšā!», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka

«Igaunijas pedagogiem pagājušogad streikā, kurā tie prasīja 20% algu paaugstinājumu, pievienojās gan elektroenerģijas ražotāji, gan sabiedriskā transporta nozare, kā arī citas arodorganizācijas. Streiku uz savas ādas izjuta ne vien vecāki, kuriem trīs dienas bērni negāja skolā un skolēni, kuriem sanāca garākas brīvdienas, bet gan visi Igaunijas iedzīvotāji.»

3.lpp.

Aicina noņemt krustu ceļmalā

Daudzviet Latvijā šoseju malās ir uzstādīti krusti, pieminot avārijās bojāgājušos. Nesen tāds parādījies arī Ventspils novadā, pie šosejas uz Liepāju.

 

4.lpp.

Suņu dienas Reņķa dārzā

Divas dienas nacionālajā visu šķirņu suņu izstādē Reņķa dārzā pulcējās ap 900 suņu un to saimnieki. Pirmo reizi izstāde ilga divas dienas un ventspilnieki vēroja arī nacionālās adžiliti sacensības.

Poliklīnikā pieejami skrīninga izmeklējumi

Sākot ar šodienu, Ventspils poliklīnikā ir pieejami krūts vēža skrīninga izmeklējumi, ko apmaksā valsts.

Vācu kultūras biedrībai aktīvs mēnesis

Ventspils vācu kultūras biedrība septembrī rīko ansambļa Windau koncertu, gatavojas izdot kalendāru, kā arī iecerējusi forumu ar vācu biedrību pārstāvjiem.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Turkovam trīs, Ventspils soļo tālāk

Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla barjeru pārvarējuši FK Ventspils futbolisti, kas, pateicoties trīs Daniila Turkova gūtajiem vārtiem, ar 3:0 pretinieku laukumā pieveica citu Virslīgas komandu – Ilūkstes NSS.

Palameika – otrā sacensībās Igaunijā

Sezonas noslēgumā ar augstvērtīgiem rezultātiem turpina priecēt Madara Palameika, viena no mūsu vadošajām šķēpmetējām, – viņa izcīnījusi otro vietu Tallinā notikušajās starptautiskajās sacensībās, piekāpjoties tikai sezonas līderei krievietei Marijai Abakumovai.

Čempionāta noslēgumā draudzīgs neizšķirts

Sadalītas godalgas Latvijas čempionātā virves vilkšanā. Šogad abas Latvijas vadošās komandas – Ventspils Velkonis un Ozolnieku Ozoli – bija ļoti korektas un tolerantas zelta medaļu sadalē, ļaujot katrai noslēgt čempionātu ar vienu galveno godalgu.

7.lpp.

Būtisks notikums akadēmiskajā vidē

Ventspils Augstskolas Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālāsattīstības centra (VeA UIRAC) pētnieki publicējuši rakstu prestižā starptautiskajā izdevumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: