11. septembrī plkst. 17.00 Galvenajā bibliotēkā Ventspils Augstskolas studenti - brīvprātīgā darba veicēji, pēc vasaras pārtraukuma atsāks lasīt priekšā izvēlētos laikrakstus un žurnālus cilvēkiem ar redzes problēmām.

Arī šogad lasīšanas pasākumi notiks katru trešdienu plkst. 17.00 Galvenajā bibliotēkā. Katram klausītājam brīvprātīgais lasīs priekšā izvēlētos izdevumus - laikrakstus un žurnālus. Klausītāju nokļūšanu bibliotēkā un pēc tam arī mājās nodrošinās Kultūras centra mikroautobuss.


Bibliotēkas un Augstskolas īstenotais projekts Izglītības un zinātnes ministrijas konkursā „Brīvprātīgais 2012” ieguva nomināciju „Brīvprātīgo magnēts” Kurzemes plānošanas reģionā.


Abas projektā iesaistītās puses to vērtē atzinīgi, jo šāda sadarbība sekmē gan iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām sociālo kontaktu veidošanu un dzīves kvalitātes uzlabošanu, gan pieredzes, savu prasmju un talanta attīstību brīvprātīgā darba veicējiem.


Atgādinām, ka Galvenajā bibliotēkā iedzīvotāji ar redzes problēmām var bez maksas izmantot specializētus palīglīdzekļus - datoru ar ekrāna palielinošo un lasošo palīgprogrammu Zoomtext un lasīšanas lupu. Piedāvājumā arī izdevniecības Apostrofs sērijā „Klausāmgrāmatas” izdotās audiogrāmatas.


Lai darītu dzīvi interesantāku un aktīvāku, izmantotu piedāvātās iespējas, Ventspils bibliotēka aicina apmeklēt bibliotēku un pieteikties uz trešdienas lasījumiem cilvēkus ar redzes problēmām!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: