No 25. augusta līdz 11. septembrim notiek pasaules apceļošanas septītais treniņetaps.

Ceļotāji burās vairāk kā 500 jūras jūdzes un draudzības vizītēs apmeklēs trīs Baltijas valstis – Latviju, Lietuvu un Igauniju. Iniciatīva šim pasākumam radusies Jekaterinburgā (Krievija).

 

Internacionālā komanda, kuras sastāvā ir seši cilvēki no dažādām valstīm, no kuriem divi ir redzes invalīdi, pavadīs Baltijas jūrā divas nedēļas. Ceļotājiem nāksies pārvarēt vairāk kā 500 jūras jūdžu okeāna katamarānā „Lover”.

 

Septītais etaps iezīmējas ar diviem jauninājumiem:

  • Pirmo reizi viena etapa ietvaros komanda apmeklēs trīs valstis – Latviju, Lietuvu un Igauniju. Komanda „Gara buras” ir ieplānojusi tikšanos ar draugiem, kolēģiem un sabiedrību Rīgā, Klaipēdā un Pērnavā, Ventspilī.

  • Tāpat viņi būs priecīgi uzņemt viesus uz borta – pirmo reizi dienas braucienos tiek uzaicināti dalībnieki no Baltijas valstīm: gan veselie, gan arī ar cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Ekipāža aicina uz tikšanos cilvēkus ar invaliditāti un masu mediju pārstāvjus. Viņi aicina arī citus burātājus pievienoties viņu maršrutam (pilnībā vai kādā no etapiem) un radīt Baltijas jūras viļņos draudzīgu flotili.

 

Trešdien Ventspils 3. vidusskolas aktu zālē tiek rīkota komandas tikšanās ar Ventspils pilsētas domes izpilddirektoru Aldi Ābeli, Ventspils pilsētas domes Integrācijas komisijas, Latvijas Neredzīgo biedrības, nacionālo kultūru biedrību un sabiedriskās labdarības organizācijas „Pērļu pasaule” pārstāvjiem, un atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš” sociālo darbinieci.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: