Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rosina domāt par papildus drošību

Iedzīvotāji novērtē pašvaldības ieguldījumus bērnu laukumiņu izveidē dzīvojamo māju iekšpagalmos. Taču daļa cilvēku uzskata, ka tajos nepieciešama papildus drošības pasākumi.

Meža oga dārza krūmā

Līdzās citām meža un dārza veltēm uz tirgus galdiem dižojas arī krūmmellenes, tikpat gardas kā savvaļā augušās, toties vismaz divas trīs reizes lielākas par tām. Pircēji ir tās iecienījuši – vairāk svaigam patēriņam, nevis gatavošanai ziemai.

2.lpp. Viedoklis: „Zaļie Dievnami ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ne smagā darbā ar vergu un kalpu sviedriem un iemūrētām jaunavām celtas šīs zemes jeb Latvijas senāko saimnieku – baltu – svētvietas. Mūsu senčiem bija zaļie Dievnami – svētkalni, svētezeri, svētavoti, ozoli, liepas, akmeņi, klinšu atsegumi, alas un avoti. Patiesībā zaļo Dievnamu mums ir tik daudz, ka katrs no savas dzīvesvietas noteikti uz kādu no tām var ar kājām aizstaigāt.»

3.lpp.

Starp konfliktētājiem iestājies pamiers

Vairāk nekā mēnesi ilgušais konflikts starp telpu īpašnieku un nomnieku Kārļa ielā 7, šķiet, tuvojas laimīgai izskaņai. Informācija uz veikala Akvapluss durvīm liecina, ka tas atjaunos darbu 26. augustā jaunās telpās Lāčplēša ielā 5. Savukārt Kārļa ielā 7 būs jauns veikals.

Pārbaudes bīstamajos uzņēmumos

Potenciāli bīstamos uzņēmumus, kas darbojas Ventspils ostā, vairāki valsts dienesti rūpīgi pārbauda. Sešos no tiem notiek kompleksa drošības pārbaude katru gadu.

4.lpp. Vide. Pašam sava Ulubele

Ventspilnieka Nikolaja Ķēniņa dārzā – siltumnīcā – jau vairāk nekā 20 gadus aug persiks. Neticami, bet lielie augļi ir neparasti sulīgi un smaržīgi, arī garšas ziņā tie lielveikalā nopērkamo produkciju noteikti atstāj ēnā.

Nezināšana neatbrīvo no atbildības

Pastaigu vietu Ventspilī netrūkst, taču ne vienmēr izdodas miermīlīgi sadalīt tās starp suņu īpašniekiem un pārējiem iedzīvotājiem. To būtu vieglāk izdarīt, ja dzīvnieku draugi zinātu vai atcerētos noteikumus, kuros skaidri norādītas prasības, kas izpildāmas, pastaigājoties ar suni.

Dārza darbi augusta vidū

Dārzkopjiem šobrīd aktuālākais ir pavasara un vasaras darba augļu vākšana un baudīšana, uzskata pilsētas dārzniece Zaiga Brunava. Tomēr viens otrs darbiņš arī augusta viducī ir jāpaveic.

5.lpp. Kultūra. Vēstījums no pagātnes

Cilvēkus visos laikos ir vilinājis noslēpumainais un neizdibināmais, lietas, kas saistītas ar mistiskām darbībām. Senās svētvietas ir apvītas mītiem un leģendām, kas rosina zinātkāri un ļauj kaut nedaudz ielūkoties pagātnē.

Personificējas ar akmeni

Daudzi, iespējams, nezina, ka tēlnieks Pauls Jauzems, kura tēlniecības darbus ik dienas redzam dažādās Ventspils vietās, ir arī mūziķis, kurš izpaužas, spēlējot dažāda veida perkusijas.

Glābjot apdraudēto valodu

Ļoti neliels ir to cilvēku skaits, kas prot lībiešu valodu. Tā ierakstīta UNESCO Apdraudēto valodu sarkanajā grāmatā kā kritiski apdraudēta, tāpēc tiek gan pētīta, gan popularizēta, lai iezīmētu to pasaules un reģionu valodu kartē tieši Baltijas jūras reģionā.

6.lpp. Sports. Futbola jaunie laiki sākas ar 1:1 Tallinā

Latvijas futbola valstsvienība aizvadījusi pirmo spēli jaunā galvenā trenera Mariana Pahara vadībā, Tallinā spēlējot neizšķirti 1:1 ar igauņiem. Notikuši arī pārbaudes mači jauniešu izlasēm ar ventspilniekiem sastāvā.

Basketbola līgas komandas rosās

Tuvojoties rudenim, arvien lielāka aktivitāte vērojama Latvijas Basketbola līgas klubus, kas papildina sastāvu ar jauniem spēlētājiem. Par ventspilnieku jaunpienācējiem jau esam ziņojuši, šoreiz par jaunumiem citos klubos.

7.lpp. Intervija. Silarāja priekšroku dod spēlēšanai

Studējot ASV, Kristīne Silarāja bez daudzām citām specialitātēm apguva arī basketbola treneres arodu, kuru, atgriezusies Latvijā, turpināja praktizēt arī Ventspilī. Tomēr Ventspils posms viņai iznāca gaužām īss, jo pēc mēneša ilga darba viņa saņēma piedāvājumu spēlēt sporta kluba Cēsis sastāvā. Kristīne ilgi nedomāja un sniedza pozitīvu atbildi, jo spēlēšana un atrašanās laukumā, nevis tā malā, viņai šobrīd šķiet daudz saistošāka. Par treneri viņa vēl pagūs pastrādāt. Turklāt pirmā sezona profesionālas basketbolistes ādā Silarājai padevās pat ļoti veiksmīga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: