Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Spicākie ekstrēmisti tiekas Ventspilī

Jau otro gadu pēc kārtas Ventspils ir izpelnījusies godu kļūt par mājvietu vērienīgajam ielu sporta un kultūras festivālam Ghetto Games, kas pulcēs spicākos ekstrēmistus no visas Eiropas, kā arī tālākām valstīm.

Ventspils ir ienesīga vieta tirgotājiem

Aizvadītie galvenie vasaras svētki, pateicoties labajiem laika apstākļiem un lielajai interesei no pilsētas viesu puses, iepriecināja ar ienākumiem vietējos tirgotājus, kā arī tirgotājus no citām pilsētām un valstīm.

 

2.lpp. Viedoklis: „Dubultā slodze”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Līga Tīrmane

«Ne katram cilvēkbērnam dzīve ievirzās pa taisnu un paredzamu sliedi – skola, augstskola, darbs, ģimenes veidošana, bērni... Kāds pasaulē ienācis ģimenē, kur izglītība nebūt nav pirmā nepieciešamība, cits finansiālu vai citu iemeslu dēļ tūlīt pēc pamatskolas beigšanas aiziet strādāt, ir meitenes, kas pavisam jaunas kļūst par māmiņām. Taču pienāk brīdis, kad vidusskolas atestāts iegūst citu nozīmi, un tā nopelnīšana ir kļūst aktuāla.»

 

3.lpp.

Karstais tālrunis raizēm par vidi

Ventspils dome izveidojusi karsto tālruni, kas ļaus iedzīvotājiem jebkurā diennakts laikā atstāt savus ziņojumus par dažādām vides problēmām.

Valdība vazā pašvaldības aiz deguna

Latvijas lielo pilsētu pašvaldību vadītāji ir satraukušies par to, ka, nerēķinoties ar tām, tiek veidots nākamā gada valsts budžets. Šodien Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji tiekas ar premjeru Valdi Dombrovski. Taču tiek prognozēts, ka tikšanās būs tīri formāla.

Usmā notiks zinātniska konference

Sestdien Usmas tautas namā notiks Rubeņa bataljona muzeja un Okupācijas muzeja organizēta zinātniskā konference, kas veltīta Latvijas Centrālās padomes dibināšanas 70. gadadienai.

 

4.lpp.

Iespēja mācīties no attāluma

Ventspils vakara vidusskolā jau trešo mācību gadu īstenos tālmācības programmu. Daļai skolēnu tieši šāda mācību forma ir vispiemērotākā un varbūt pat vienīgā iespēja vienlaikus mācīties un strādāt.

Aicina sabiedrību sadarboties

Ko darīt, kad svētku sajūtu izbojā cigarešu dūmu mākonis, kā jārīkojas, kad publiskajos pasākumos tiek smēķēts neatļautās vietās? Šādi jautājumi radušies svētku apmeklētājiem, novērojot cilvēkus, kas smēķē neatļautās vietās.

 

5.lpp. Darbs un nauda. Nogaršosim pīli Pekinas gaumē!

Šīs nedēļas beigās uzņēmēji no Daugavpils plāno atvērt Ventspilī pirmo ķīniešu restorānu Vēja roze. Pavārs no Ķīnas Ši Bauvejs sola iepriecināt ventspilniekus ar garšīgiem ēdieniem, toskait slaveno pīli Pekinas gaumē.

 

6.lpp. Sports. Pasaules čempionātā startēs trīs mūsējie

No 10. līdz 18. augustam Maskavā norisināsies XIV pasaules čempionāts vieglatlētikā, kurā Latviju šoreiz pārstāvēs tikai desmit atlētu, starp tiem arī trīs ventspilnieki – tāllēcēja Lauma Grīva, šķēpmetēja Madara Palameika un soļotājs Arnis Rumbenieks.

Depo 14 futbolisti – trešie Kurzemē

Pēc divu posmu cīņām, kas tika aizvadītas Liepājā un Ventspilī, noskaidroti pirmie Kurzemes Nord Trop Ltd pludmales futbola čempionāta uzvarētāji. Par tiem kļuvuši Grobiņas spēlētāji, bet godpilnajā trešajā vietā čempionāta kopvērtējumā finišējusi labākā Ventspils komanda Depo 14.

Godalgas un kritieni Madonā

Madonā norisinājās Latvijas nacionālā čempionāta trešā posma sacensības BMX, kurās ar dažādām sekmēm startēja arī sporta skolas Spars braucēji – viņi gan spēja izcīnīt vairākas godalgotās vietas, gan arī piedzīvoja kritienus.

 

7.lpp. Tūrisms. Novērtē gan sirsnību, gan glīti nopļautu zālienu

«Pie jums – kā mājās, pat mazliet labāk!», «Paldies par pankūkām!», «Mēs gulējām ļoti labi.» – šīs ir tikai dažas no Ventspils naktsmāju viesu grāmatās atrodamajām frāzēm. Vērtējumu par naktsmājām iespējams izteikt arī dažādos portālos, taču pēc 30. septembra būs pieejams arī ekspertu vērtējums.

Jaunums Krievijas tūristiem – Kurzeme

Lai Krievijas tūristi labi zinātu ne tikai Rīgu un Jūrmalu, šobrīd aktīvāk reklamē arī Latvijas novadus, tai skaitā Kurzemi un Ventspili kā vienu no tās sakoptākajām pilsētām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: