Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi + Ventas Bļāviens!

1.lpp.

Acīs dzirkstīja prieks

Kādam interesants šķita daudzveidīgais svētku tirdziņš, kurā iegādāties varēja gan garšīgu maizīti, gan skaistas dzintara greznumlietas un mājas vīnu, kāds jūsmoja par enerģisko un uzlādējošo jamaikiešu Inner Circle uzstāšanos pirms krāšņās svētku uguņošanas. Nenoliedzami, ka citam mūzika par skaļu un cilvēku par daudz, taču prieks, kas vijās cauri notikumiem un dzirkstīja svētku viesu acīs, zināmā mērā tieši šo Ventspils 723. dzimšanas dienu atkal padarīja īpašu. Arī svētku ballē vērojama viesu neizsīkstošā enerģija.

Reģionos draud maksas medicīna

Latvijas reģionos, tai skaitā Ventspilī, pacientiem jau drīzumā var nākties maksāt par veselības aprūpi vai arī uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem stāties gaidīšanas rindās uz nākamā gada sākumu.

 

2.lpp. Viedoklis: „”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Šodienas laikraksts vēl karājas kā pušķis Pilsētas svētku lidojošā pūķa astē. Lai vēl noķertu svētku sajūtu, lai pakavētos izjūtās un emocijās. Lai atsijātu būtisko un paturētu to sev uz ilgāku laiku. Pieļauju, ka katram tas ir kas savs. Svētku programma, kā vienmēr, bija ļoti plaša, daudzveidīga, dažādām gaumēm pielāgota.»

 

3.lpp.

Ventspils poliklīnikai jauna vadītāja

Ventspils poliklīnikas valdes priekšsēdētājas amatā uz trīs gadiem apstiprināta Dace Sormule. Bijusī vadītāja Agnese Šepte ir devusies bērna kopšanas atvaļinājumā.

Rekonstruē siltumtrasi, nebūs karstā ūdens

Saistībā ar plānoto siltumtrases rekonstrukciju un citiem remontdarbiem 8. augustā no plkst. 8 līdz 22 būs atslēgta karstā ūdens padeve visiem Ventas kreisā krasta Ventspils siltuma klientiem. Lielajā prospektā 25 un 29 karstā ūdens padevi atjaunos līdz 9. augusta plkst. 20.

Kopīgi jāveido pilsētas nākotnes vīzija

Ventspils dome uzsākusi pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam izstrādi un pilsētas attīstības programmas 2014.–2020. gadam aktualizāciju. Iedzīvotāji aicināti iesniegt priekšlikumus.

 

4.- 5. lpp. Reportāža. Ventspils svin 723. dzimšanas dienu

6.lpp.

Anglijas skolā jāmācās mazāk

11 gadus vecā Gundega Bērica zina, ko nozīmē skolā justies kā cietumā – tieši tādu salīdzinājumu meitene lieto, atceroties pirmo dienu Anglijas skolā. Tagad viņa svešajā vidē jūtas labi.

Ventspils pārsteidz – neizšķirts ar Maccabi

Intriga saglabājas! FK Ventspils futbolisti aizvadījuši UEFA Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtas pirmo spēli, nosacīti savā laukumā (spēle norisinājās Rīgā, Skonto stadionā) cīnoties neizšķirti (0:0) ar Izraēlas vicečempioni Haifas Maccabi un tādējādi saglabājot arī labas izredzes uz uzvaru divu spēļu summā.

 

7.lpp. Kultūra. Ventspils piesaistījusi uz mūžu

Aleksandram Sazanovam ir bagātīgs darba mūžs, daudz godājamu amatu un apbalvojumu. Sanktpēterburgā viņš ir centra Latvija vadītājs. Žurnālists ar 47 gadu stāžu un izdevējs ar 20 gadu pieredzi. Aptuveni divdesmit Pēterburgas avīžu, žurnālu un mājaslapu dibinātājs un galvenais redaktors, «Aleksandra Sazanova izdevniecības» īpašnieks. Šajā izdevniecībā izdots vairāk nekā 1000 grāmatu, toskait arī Ventspils autoru. Pats raksta prozu un dzeju. Divas reizes gadā Aleksandrs brauc uz savu dzimto Ventspili, kur viņam ir daudz draugu un radu. Šoreiz notika viņa radošā tikšanās ar tautiešiem.

Gadalaiki mākslinieces acīm

Pilsētas svētki aizvadīti, bet pasākuma atskaņas vēl joprojām atbalsojas. Tas attiecināms arī uz Ievas Bondares izstādi, kas vēl mēnesi būs apskatāma Galvenajā bibliotēkā.

Muzejus apmeklē biežāk

Kultūras ministrijas sagatavotā publiskā pārskata informācija liecina, ka pērn turpinājis pieaugt akreditēto muzeju apmeklētāju skaits.

 

+ Ventas Bļāviens!!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: